Sosyal Medya

Güncel

Bulgaristan'da ırkçı partiden DOST partisine yasaklama talebi

Bulgaristan'da Lütfi Mestan tarafından kurulan DOST partisi ırkçı Ataka partisinin hedefi oldu



Bulgaristan'da ırkçı Ataka partisi Lütfi Mestan’ın baÅŸkanlığında 10 Nisan’da yeni kurulan Sorumluluk, Özgürlük ve HoÅŸgörü için Demokratlar (DOST) partisinin yasaklanmasını istedi.

Bugün Ataka Milletvekili Magdalena TaÅŸeva, Meclis kürsüsünden parti adına buna iliÅŸkin bir deklarasyon okudu. TaÅŸeva, “Bizler Türkçe DOST adı altında kurulan bu neo-Osmanlı partisine karşıyız” dedi. Milliyetçilerin bu konuda Bulgar makamlarının tepkisiz kalmasına anlam veremediklerini kaydetti.

TaÅŸeva’nın ifadesine göre kurucuların DOST partisi dediÄŸi ÅŸey, Türk ayrılıkçılarının bir maÅŸası. Ataka Milletvekili, “Ãœstelik onlar bunu Bulgaristan ve Türkiye’de medya aracılığıyla, hatta Mecliste açık açık dile getiriyorlar” diye ileri sürdü.

TaÅŸeva, “Türk Milletvekili Semih Yalçın’ın, `Türkçe konuÅŸulan her yer bizim vatanımız` sözlerinin herkesçe alkışlanması kabul edilemez” diye belirtti.

TaÅŸeva ve diÄŸer Ataka Milletvekilleri, Mestan’ın baÅŸkanlığındaki partinin yasaklanmasını ısrar ettiÄŸi gibi DOST partisinin kuruluÅŸu hakkında savcılık tarafından soruÅŸturma baÅŸlatılmasını da istiyorlar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.