Sosyal Medya

Güncel

Hamas'tan esir takası mesajı

İsmail Heniyye yeni bir esir takası gerçekleştirme konusunda açıklama yaptı.



Hamas Hareketi Siyasi Büro BaÅŸkan Yardımcısı Ä°smail Heniyye, Hamas’ın yeni bir esir takası gerçekleÅŸtirmek için gerekli bütün “güç unsurlarına” sahip olduÄŸunu açıkladı.

Gazze’deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi merkezinin önünde cuma hutbesinde konuÅŸan Heniyye, tutuklu Filistinlilerin meselesinin tüm boyutlarıyla Filistinli yöneticiler tarafından ele alındığını belirterek, “Hamas, yeni bir esir takası gerçekleÅŸtirmek için bütün güç unsurlarına sahip.” ifadelerini kullandı.

Unsurların ilkinin, 2006’da esir aldıkları Ä°srailli asker Gilad Åžalit’i beÅŸ yıl boyunca gizli tutabilmenin arkasında yatan güç olduÄŸunu belirten Heniyye, diÄŸer unsurların arasında Filistin’in içinde ve dışındaki tüm çalışma gruplarında Filistin meselesini desteklemeye yönelik var olan tamamlayıcı hareket gücünün yer aldığını ifade etti.

Hamas’ın silahlı kanadı Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas'a ait El-Aksa televizyonundan 1 Nisan’da yaptığı açıklamada, ellerinde 4 Ä°srail askeri bulunduÄŸunu belirterek, söz konusu askerlerin akıbetleri hakkında bilgi vermemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.