Sosyal Medya

Güncel

İstanbul Boğazı'nın altından yaya yolu yapılacak

Kadir Topbaş, İBB Meclisi toplantısında Boğazın altından yaya yolu yapılacağını açıkladı



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ, KabataÅŸ ile Ãœsküdar arasında “Yaya Tüneli ile bir yürüyüş yolu” oluÅŸturacaklarını açıkladı. Ãœsküdar’da Marmaray metrosundan inen yolcular, denizin altından, yürüme bandı ile karşı yakaya geçip, KabataÅŸ metrosuna ulaÅŸabilecek.

TopbaÅŸ, Ä°BB Meclisi’nin Nisan ayı oturumlarının son gününde, 2015 Yılı Faaliyet Raporu’nun oylanması öncesi yaptığı sunumda, çok önemli vizyon projelerini açıklayacağını söyledi. Ä°stanbul’da devam eden metro yatırımlarının yanı sıra önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak metro hatları yatırımlarını anlatan TopbaÅŸ, ilk bir projeyi Meclis kürsüsünden açıkladı.

CHP sıralarından “Çılgın proje olmasın” ÅŸeklindeki sataÅŸmaya, Ak Parti sıraları alkışla karşılık gelirken, TopbaÅŸ gülerek CHP sıralarına, “Sıkı durun” diye seslendi. Tüm meclis salonu heyecanla kendisinin ne söyleyeceÄŸini bekleyen meclis üyelerini daha fazla heyecanlandırmayan TopbaÅŸ, ÅŸu açıklamayı yaptı: “Ãœsküdar ile KabataÅŸ arasında bir yürüme tüneli yapacağız. Ãœsküdar metrosundan çıkanlar, yüzeye çıkmadan, yürüme bandıyla KabataÅŸ’taki metro istasyonuna gelecek. Oradan metroyla, Kirazlı’ya gidecek. Etiler’de fünikülerle AÅŸiyan’a gidebilecek” dedi.

“DAÄžLARI DELÄ°P GEÇECEĞİZ”

TopbaÅŸ, Ä°stanbul’a yeni tünel projelerini hayata geçireceklerini belirtip, “D100 karayolu üzerinde ÇobançeÅŸme’den gireceÄŸiz, Küçükçekmece’den çıkacağız. Haramidere’den girip Büyükçekmece’den çıkacağız. DaÄŸları delip geçeceÄŸiz. Söylediysek yaparız” dedi.

TopbaÅŸ, BoÄŸaziçi Ä°mar Müdürlüğü’nün bulunduÄŸu alanı halka açacaklarını söyledi. Park ve Bahçeler Daire BaÅŸkanı’na bu konuda talimat verdiÄŸini ifade eden TopbaÅŸ, “Mevcut aÄŸaçlar kesilmeden, rengarenk aÄŸaçları tespit edip, bir bölümü kiraz aÄŸacı yolu, bir tarafı erguvan yolu, bir yerde de hatmi çiçeÄŸi yolu yapacağız. Rengarenk bir park olacak.

TopbaÅŸ, ayrıca Ä°stanbul’da bir de “KuÅŸ Akvaryumu” çalışması baÅŸlattıklarını söyledi.

TopbaÅŸ, Ä°stanbul’a 1000 yeni otobüs alacakların, tedavülden kalkan otobüsleri ise Afrika’nın kentlerine göndereceklerini ifade etti.

TopbaÅŸ’ın açıklamalarına ardından CHP Grubu adına söz alan Ä°BB Meclis Ãœyesi Hakkı SaÄŸlam, “TopbaÅŸ’tan masallar dinledik. TopbaÅŸ’ın sözüne ettiÄŸi zaman kaybı, kendisinden baÅŸkası deÄŸildir” diye konuÅŸtu. SaÄŸlam, TopbaÅŸ’ın açıkladığı projeyi, “ Peki bunun çalışmasını yaptınız mı? Ters akıntı var, balıklar var, canlılar var. Nasılsa bir daha ki dönem siz olmayacaksınız. ‘Benden sonra, CHP’liler doÄŸruyu tespit etti yapmadı’ diyeceksiniz” sözleriyle eleÅŸtirdi.

Kaynak: Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.