Sosyal Medya

Güncel

İslam İşbirliği Teşkilatı'na polis gücü yolda

İstanbul'da dün başlayan 13. İslam İşbirliği Teşkilatı'nda Türkiye'nin teşkilata bağlı Polis Koordinasyon Merkezi teklifi kabul gördü



İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Zirvesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İİT üyesi ülkeler arasında teröre ve diğer suçlara karşı iş birliğini güçlendirecek ve kurumsallaştıracak bir yapı oluşturulması isabetli olacaktır. Bu anlayışla Türkiye olarak getirdiğimiz İstanbul merkezli bir İİT Polis İşbirliği ve Koordinasyon Merkezi kurulması önerisi kabul gördü" dedi.

İSTANBUL MERKEZLİ İİT POLİS İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYON MERKEZİ KURULACAK

Uluslararası topluma, terör örgütlerine yaklaşımlarını gözden geçirmeleri çağrısında bulunan Erdoğan, terör tehdidiyle arazide yürütülen operasyonların yanı sıra finans ve insan kaynaklarını kurutarak da mücadele etmek gerektiğini bildirdi.

Mücadelede uluslararası iş birliği büyük önem taşıdığını vurgulayan Erdoğan, "İİT üyesi ülkeler arasında teröre ve diğer suçlara karşı iş birliğini güçlendirecek ve kurumsallaştıracak bir yapı oluşturulması isabetli olacaktır. Bu anlayışla Türkiye olarak getirdiğimiz İstanbul merkezli bir İİT Polis İşbirliği ve Koordinasyon Merkezi kurulması önerisi kabul gördü. Bu hususta verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.