Güncel
HDP'liler kararı duyunca şoka girdi!
![](resimler/detay/118211.jpg?)
HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlık konusunda kararını duyunca konusunda çok sert tepki gösterdi.
Önder, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'seni başkan yaptıracağız' demek" anlamına geldiğini belirterek, "Kemal Bey'in dışında dokunulmazlığın kalkmasını isteyen kimse yok. CHP, Genelkurmay'dan sert zılgıt yedi" dedi.
Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlık teklifini destekleyeceklerine yönelik açıklaması HDP'de şaşkınlık yaratırken kulisleri hareketlendirdi. AK Parti'nin dokunulmazlık teklifinin bu haliyle Meclis'ten geçmeyeceğine inanan HDP yönetimi, Kılıçdaroğlu'nun açıklaması ile farklı bir pozisyon aldı. Konuyu değerlendirmek üzere HDP grup yönetimi, dün Meclis'te toplanarak durum değerlendirmesi yaptı. HDP'den ise Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştiri ve suçlamalar geldi.
Ankara Milletvekili ve İmralı Heyeti Üyesi Sırrı Süreyya Önder, Kılıçdaroğlu'nun"destekleyeceğiz" açıklamasını, "CHP statüko eliyle terbiye edilmiş hizaya sokulmuştur. Kılıçdaroğlu ve CHP bugünden sonra Cumhurbaşkanı'nın Anayasayı yok sayma girişimlerine yönelik bütün eleştiriyi kendi elleriyle berhava etmişlerdir" dedi.
Önder, şunları söyledi:
CHP Ä°LE ORTAK NOKTADAYDIK
'Anayasaya aykırı ama biz evet diyeceÄŸiz. HDP’liler de Anayasa Mahkemesi’ne gitsinler' ifadesinin altından Kemal KılıçdaroÄŸlu imzasını çektiÄŸin zaman Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından en az 20 kere telaffuz edilmiÅŸ bir yaklaşımın ifadesidir. Dolayısıyla CHP dün (önceki gün) itibarıyla siyasal arenada pes etmiÅŸ bunu da genel baÅŸkanları eliyle duyurmuÅŸlardır. BaÅŸlangıç çizgisi son derece tutarlıydı ve ortak bir noktadaydık. Kürsü dokunulmazlığı hariç diÄŸer bütün dokunulmazlıkların anayasa düzenlemesiyle geçmesiydi. Biz hâlâ bu noktadayız. CHP, bu noktadan ricat ederek bu ülkedeki bütün hukuksuzlukların üzerine ÅŸal örtmüş ve bunların yapılabileceÄŸini genel baÅŸkanları eliyle beyan etmiÅŸlerdir.
Henüz yorum yapılmamış.