Sosyal Medya

Güncel

Türk istihbaratından Vatikan'a uyarı

IŞİD'in, Katolik aleminin merkezi olan Vatikan'a saldırı yapacağı istihbaratına ulaşan birimler konuyla ilgili olarak Vatikan'ı da bilgilendirdi.



Habertürk'ün haberine göre, Uluslararası saldırı faaliyetleri deÅŸifre etmek amacıyla çalışmalar yürüten istihbarat birimleri, IŞİD'in yeni hedefinin, Katolik dünyasının ruhani merkezi Vatikan olduÄŸunu tespit etti. Elde edilen istihbarati bilgiler, Vatikan ile paylaşıldı. IŞİD'in Berlin'de de eylem düzenlemek için hazırlık yaptığı bilgisine ulaşıldı.

VATÄ°KAN'I KAPAK YAPMIÅžLARDI

'in internet üzerinden her ay yayınladığı propaganda dergisi ‘Dabıq'ın 2014 Ekim'inde yayınlanan 4'üncü sayısında hedefte Vatikan vardı. Derginin kapağında, Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'na fotomontajla örgütün bayrağının yerleÅŸtirildiÄŸi bir fotoÄŸraf kullanılmıştı. FotoÄŸraf, “Haçlı Seferleri baÅŸarısız oldu” baÅŸlığıyla verilirken, aynı haberde 22 Eylül 2014'te örgütün sözcüsü Ebu Muhammed El Adnani'nin, “Allah'ın izniyle Roma'yı fethedip haçları kıracağız” dediÄŸi belirtilmiÅŸti.

BOMBACILARIN Ä°ZÄ° SÃœRÃœLÃœYOR

IŞİD'in mensuplarının Suriye'den Türkiye'ye patlayıcı düzenekleri transfer etmeyi planladığı da deÅŸifre edildi. Ä°stihbarat raporlarına göre C-4 patlayıcı, el bombaları ve intihar yelekleri, 50 yaÅŸlarında ve 1.70 boylarında olan Abu Talha adlı bir kiÅŸi tarafından Hatay'ın bir köyüne getirilecek. Araçta bulunacak ikinci kiÅŸinin de Muhsin Ahmed adına düzenlenmiÅŸ pasaport taşıdığı ortaya çıkarıldı. Ä°stihbarat birimleri, Rus menÅŸeli olduÄŸu tespit edilen patlayıcıların daha sonra Ä°stanbul'da bulunan IŞİD mensubu Abu Al-Haytam Kod adlı Said T.'ye ulaÅŸtırılacağını belirledi. Bu arada eyleme destek için Salem Muhammet El Kutrani'nin Türkiye'ye geleceÄŸi saptandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.