Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli'nin ''iki silahı''

Mahkemenin MHP'yi kurultaya götürme kararı karşısında direnen Bahçeli'nin elinde, muhalif adayları bitirebilecek iki silah var. Bahçeli, “ihraç” ve “tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk” hamleleriyle muhalif adayları bitirebilir.



MHP'de Bahçeli'ye bayrak açan muhaliflerin,'kurultaya çağrı heyeti' oluşturulup, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle açtığı dava muhaliflerin lehine sonuçlanmış, parti bir tüzük kurultayı sürecine girmişti.

Ancak Devlet Bahçeli kararın ardından çok sert ve çok net sözlerle mahkemenin kararının temyize götürüleceğini ve kurultayın 2018'de yapılacağını ifade etmişti.

Mahkemenin kararının ardından muhalifler yeniden çalışmalarına hız verirken, önceki gün bir araya gelip kurultay için ortak hareket etme kararı aldılar.

Yeni Yüzyıl Gazetesi yazarlarından Seda Şimşek, konuyla ilgili MHP kulislerinden ve ülkücü camiadan edindiği izlenimi bugün köşesinde okurlarıyla paylaştı.

Genel Merkez'den bağımsız kurultay

Genel Merkez'in kurultay yaptırmamaktaki kararlılığına karşılık, çaÄŸrı heyetinin Genel Merkez'den bağımsız bir kurultay toplayabilme yetkisinin olduÄŸunu hatırlatan ÅžimÅŸek, MHP'de büyük bir kargaÅŸa yaÅŸanabileceÄŸinin altını çizdi. Seda ÅžimÅŸek'e göre, tüzük deÄŸiÅŸtikten sonra, genel baÅŸkan seçimi için yeni bir kurultay toplanabilir, böylece Bahçeli'nin karşısında yeni bir “Genel Merkez" teÅŸekkül ettirilebilir.

Bahçeli'nin iki silahı

Muhaliflerin atakları, mahkemenin kararı ve partide muhtemel kaos senaryoları karşısında Bahçeli'yi zinde tutan, ÅŸu ana kadar hiç kullanmayı düşünmediÄŸi iki silah devreye giriyor. ÅžimÅŸek'e göre, tüm bu ihtimallere raÄŸmen Devlet Bahçeli asıl silahlarını kullanmadı ve, “ihraç" ve “tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk" hamleleri muhalif adayları bitirebilir.

ÅžimÅŸek'e göre, “Tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk" edilmeleri halinde muhaliflerin adaylıkları elinden alınabilir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.