Sosyal Medya

Güncel

Aranan PKK'lı Cemil Ateş ölü bulundu

Muş'ta yapılan operasyonda, 1 milyon TL ödülle aranan terörist Cemil Ateş ölü ele geçirildi



MuÅŸ'un Hasköy ilçesindeki operasyonda bölücü terör örgütünün sözde "Garzan Eyaleti" yönetiminde yer alan ve yeÅŸil listeyle aranan "Hemgin Koçer" kod adlı Cemil AteÅŸ isimli terörist ölü ele geçirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 49'uncu Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve MuÅŸ Ä°l Jandarma Komutanlığına baÄŸlı birlikler tarafından dün ve önceki gün MuÅŸ'un Hasköy ilçesinde operasyon düzenlendi.

BAŞINA 1 MİLYON TL ÖDÜL KONULMUŞTU

Operasyonda, bölücü terör örgütünün sözde "Garzan Eyaleti" yönetiminde yer alan "Hemgin Koçer" kod adlı Cemil Ateş isimli terörist etkisiz hale getirildi. Cemil Ateş'in kullandığı M-16 silah, Kandil ile irtibatta kullandığı büyük bir telsiz de ele geçirildi. Ateş, 1 milyon lira ödülle İçişleri Bakanlığının yeşil listesinde aranıyordu.

Biri ölü, biri yaralı iki teröristin de yakalandığı operasyonda, keskin niÅŸancı dürbünü, 5 adet M-16 ÅŸarjörü, 2 adet kalaÅŸnikov piyade tüfeÄŸi, 10 adet ÅŸarjörü ve 120 adet fiÅŸeÄŸi, 5 adet el bombası, 145 adet makinalı tüfek mühimmatı, 8 adet ÅŸarjör kütüklüğü, 1 adet dürbün, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 1 top (100 metre) kablo ve 30 adet pil, 1 adet video kayıt cihazı, 1 adet fotoÄŸraf makinası, bölücü terör örgütü radyo yayınlarıyla talimat almak için kullanılan 1 adet radyo, 3 adet sırt çantası, 3 adet örgüt kıyafeti, havadan tespiti güçleÅŸtirmek için kullanılan 2 adet ÅŸemsiye, yaÅŸam malzemesi ve örgütsel dokümana da el konuldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.