Sosyal Medya

Güncel

Nijerya'da kaçırılan Türk denizciler hala rehin

Pazartesi günü Kamerun’a gitmek için Nijerya'dan yola çıktıktan sonra korsanlar tarafından kaçırılan 6 Türk denizci hakkında korsanların fidye için araması bekleniyor.



Nijerya açıklarında çıkan silahlı korsanlar tarafından KaptanoÄŸlu Denizcilik’e ait M/T Puli adlı tankerden kaçırılan 6 Türk mürettebat için korsanların telefon etmesi bekleniyor. Türkiye’nin Abuja Büyükelçisi Hakan Çakıl, “Bölge son derece güvensiz ve korsan saldırıları sıkça görülüyor. Daha önce de fidye eylemleri olmuÅŸtu yine fidye eylemi olduÄŸunu düşünüyoruz” dedi

Deniz Haber Ajansı'nda yer alan haberde, KaptanoÄŸlu Denizcilik’e ait Malta bayraklı Türk tankeri M/T Puli, pazartesi sabah Türkiye saatiyle 04.00 sıralarında Kamerun’a gitmek için seyir halindeyken Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uÄŸradı. M/T Puli isimli tankere çıkan korsanlar, gemideki 19 personelden aralarında kaptanların da bulunduÄŸu 6 Türk denizciyi kaçırdı. Türkiye’nin Abuja Büyükelçisi Hakan Çakıl kaçırılan denizcilerin Ä°lkay Olgun (Kaptan), Haluk Buran (2. Kaptan), Furkan Topcu (3. Kaptan), Mehmet Babacan (BaÅŸ makinist), Şükrü Dömbek (Elektrik teknikeri) ve Eray Falay (Usta gemici) olduÄŸunu açıkladı.

TANKER KAMERUN'DA

Saldırının ardından tanker seyrine ikinci mühendis Haluk Teletar ile devam etti ve kalan mürettebat tarafından Kamerun’daki boÅŸaltma limanına götürüldü. Ãœlgener Hukuk Bürosu’ndan yapılan açıklamada DışiÅŸleri Bakanlığı, UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanlığı ve diÄŸer ilgili makam ve kurumlarla temasa geçildiÄŸi, konuyla ilgili geliÅŸmelerden kamuoyunun bilgilendirileceÄŸi belirtildi.

Nijerya DışiÅŸleri Bakanlığı ve Türk askeri ataÅŸeliÄŸi aracılığıyla Nijerya Deniz Kuvvetleri’yle bilgi paylaşımında bulunduklarını anlatan Büyükelçi Hakan Çakıl, “Kaptan Ä°lkay Olgun’un cep numarası bizde var ancak kendisine henüz ulaÅŸamıyoruz. Durumlarının iyi olduÄŸuna dair bir ön bilgi aldık. Mürettebatın büyük ihtimalle deltalardan birinde tutulduÄŸunu tahmin ediyoruz” dedi. Bölgedeki deniz korsanlarının sıkça fidye eylemi yaptığını belirten Çakıl, “Bölge son derece güvensiz ve korsan saldırıları sıkça görülüyor. ” dedi.

KORSANLAR HENÜZ İLETİŞİME GEÇMEDİ

Avukat Prof. Dr. Fehmi Ãœlgener, “Sabahın erken saatlerinde Nijerya açıklarında korsanlar gemiye çıkmış. Gemiden kaptan dahil 6 kiÅŸiyi rehin alıp gitmiÅŸler. Gemide kalanlar son derece saÄŸlıklı, bir darp yok. Moraller bozuk. Tecrübelerimize dayanarak söylüyoruz. Kaçırılanlara karşı kötü muamele olmamıştır. Bu sefer de böyle bir muamele olmamasını diliyorum. Korsanlar bizimle henüz iletiÅŸime geçmedi. Bir önceki korsanlık vakasında da ertesi gün iletiÅŸime geçmiÅŸlerdi. Heyecanla bekliyoruz” dedi.

SAÄžLIK DURUMLARI Ä°YÄ°

Kaçırılan geminin 2. Kaptanı Haluk Buran’ın kuzeni DoÄŸukan Buran, kuzeninin gemide yeni iÅŸe baÅŸladığını belirterek, “Åžirket yetkilileri aradı, saÄŸlık durumlarının iyi olduÄŸunu, korsanların fidye istediÄŸini ve kriz masası kurulduÄŸunu söylediler. EÅŸinin henüz haberi yok, söyleyemedik. Kuzenimin 3 erkek çocuÄŸu var. Ä°kizler 3 yaşında, diÄŸeri 4 yaşında. Kendisi bir hafta önce Nijerya’ya gitti, gemiye de oradan bindi” diye konuÅŸtu.

Bu arada Kaptanoğlu Denizcilik kaçırılan mürettebatın ailelerine her türlü desteğin verileceğini ve rehin alınan personelin kurtarılması için her türlü adımın atılacağını açıkladı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.