Sosyal Medya

Güncel

PKK'ya ait 9 sığınak ele geçirildi

Bitlis'teki operasyonlarda PKK'ya ait dokuz sığınak ve buralarda büyük miktarda mühimmat ele geçirildi



Bitlis'in Hizan İlçesi'nde PKK'ya yönelik yürütülen operasyonlarda bulunan 9 ayrı sığınakta, silah, mühimmat, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile hayati malzemeler ele geçirildi.

Konuyla ilgili Bitlis ValiliÄŸi tarafından yapılan açıklamada, Tatvan 10’uncu Komando Tugay Komutanlığı tarafından, 10-12 Nisan 2016 tarihleri arasında Bitlis Ä°li Hizan Ä°lçesi kırsalında Åžehit Jandarma Komando Er Erkan Koç-1 operasyonu gerçekleÅŸtirildiÄŸi belirtildi. GerçekleÅŸtirilen operasyonlarda, güvenlik güçleri ile örgüt mensuplarınca temas saÄŸlandığı, açılan ilk ateÅŸte 3 güvenlik görevlisinin hafif ÅŸekilde yaralandığı belirtilen açıklamada ÅŸunlara yer verildi:

"Yapılan temas aramasında 9 ayrı sığınak ve barınakta 1 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, buna ait 4 adet şarjör ve 120 adet mermi ile çok sayıda yaşam ve yiyecek malzemeleri ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirilmiştir. Söz konusu malzemeler Cumhuriyet Savcısının talimatıyla yerinde imha edilmiş, sığınaklar ve baraka kullanılamaz hale getirilmiştir"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.