Sosyal Medya

Güncel

Türk milyarder 'Forbes'in kapağında

ABD'de yaşayan gizemli Türk milyarder Osman Kibar, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en önemli iş dergisi Forbes, milyarderi kapağına taşıyarak büyük bir süprizde bulundu.



Ä°zmir doÄŸumlu, Robert Koleji mezunu 45 yaşındaki Osman Kibar'ı, Amerikan iÅŸ dergisi Forbes 10 Mayıs'taki kapağına taşıdı. “Bu adam yaÅŸlandırmayı durdurabilir mi” baÅŸlıklı haberde, San Diego merkezli 12 milyar dolar deÄŸerindeki biyoteknoloji ÅŸirketi Samumed'in kurucusu ve CEO'su Kibar'ın amacının yaÅŸlanmayı tersine çevirmek olduÄŸu belirtildi.

Haberde, Kibar'ın pokerdeki başarıları da şöyle anlatıldı:

“EÄŸer Google'da Osman Kibar'ın adını yazarsanız, poker oynarken çekilen fotoÄŸraflarını bulacaksınız. Profesyonel oyuncu olmamasına raÄŸmen, 2006'da ilk poker turnuvasını kazandı, bir yıl sonra Las Vegas'ta 3 bin oyuncunun katıldığı Dünya Poker Åžampiyonası'nda ikinci oldu.” Pokeri bırakan Kibar'ın 2008'de kurduÄŸu ve 4 milyar dolarlık hissesinin sahibi olduÄŸu Samumed ÅŸirketinin yaÅŸlanmayı önleyecek tıbbi keÅŸiflerin peÅŸinde olduÄŸu vurgulandı. Åžirketin üzerinde çalıştığı ilaçlardan biri de kel erkeklerde tekrar saç çıkmasını, beyaz saçların orijinal rengine dönmesini hedefliyor.Dergi, Robert Koleji'nden arkadaÅŸlarının da olduÄŸu 120 kiÅŸiyle çalışan Kibar'ın 1.5 yılda ilk ilaçlarının sonuçlarının görüleceÄŸini yazdı.

forbes

hürriyet.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.