Sosyal Medya

Güncel

Mistura Suriye'deki ihlaller konusunda uyardı

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, 'Suriye'deki ihlaller görüşmelerin ruhuna zarar verebilir' uyarısında bulundu...



Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'de başlayan Suriye görüşmelerinin yeni turunda Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) heyeti ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmelerde önceliklerinin siyasi geçiş süreci, yönetim ve anayasa olduğunu söyledi.

MYK heyetini Moskova, Şam ve Tahran ziyaretleri hakkında bilgilendirdiğini ifade eden de Mistura, ziyaretlerin kötü geçtiği algısını düzeltmesi gerektiğini, Rusya, Suriye ve İran'ın, siyasi geçiş sürecine destek verdiğini belirtti.

"Çatışmaların durdurulması anlaşması hala uygulanıyor"

Ziyaretleri sırasında, Suriye'deki güvenlik durumunun kötüye gittiÄŸine yönelik endiÅŸelerini gündeme getirdiÄŸini anlatan de Mistura, "Ciddi hadiseler oldu ama buna çalı yangını diyemeyiz. Çatışmaların durdurulması anlaÅŸması hala uygulanıyor." dedi.

BM çalışma grupları ile ateÅŸkes ihlallerini ele alacaklarına iÅŸaret eden de Mistura, "Çatışmaların durdurulması anlaÅŸmasının sık sık ihlal edilmesi görüşmelerin ruhuna ve güvene zarar verebilir." diye konuÅŸtu. 

"Doğrudan görüşmeler için tarih veremem"

De Mistura, rejim heyeti ve muhalifler arasında doğrudan görüşmelerin ne zaman başlayacağına ilişkin ise kesin bir tarih veremeyeceğini kaydetti.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.