Sosyal Medya

Güncel

Ünlü solistten Türkiye'ye övgü

Ünlü rock grubu U2’nun solisti Bono, Türkiye'yi öven açıklamalarda bulundu...



ABD Senatosu'nun Tahsisat Komitesi'nde ÅŸiddet yanlısı açırılığın sonuçları ve dış yardımın rolü oturumu düzenlendi. Oturumun katılımcıları DışiÅŸleri Bakan yardımcısı Antony Blinken, BM Mülteciler Yüksek KomiserliÄŸi BaÅŸkan Yardımcısı Kelly Clements, eski ulusal güvenlik danışmanı General Kames Jones ve ünlü rock grubu U2'nun solisti Bono'ydu.

Bono, ABD'nin Ortadoğu ülkelerine yardım yapması için Marshall Planı gibi bir planın hayata geçirilmesine destek aradi.

Bono, “2016 yılında insani yardımlar bir hayır iÅŸi deÄŸil, ulusal güvenlik meselesidir. Yardımlar yoksulluÄŸu ortadan kaldıracak ÅŸekilde doÄŸru yapılandırılırsa, doÄŸru yönetilirse çağımızdaki aşırılıklara karşı en büyük silahımız olacaktır” dedi.

Rock yıldızı, 5 milyona yakın Suriyeli mülteciyi barındıran bölge ülkelerinin çabalarını gördüğünü ve Türkiye dahil bu ülkelerin büyük cömertlik gösterdiğini söyledi.

Bono, oturumun sonunda mikrofonuna da Türkiye'ye yönelik övgülerini sürdürdü.

Bono, “Bence Türk halkı gerçekten örnek bir davranış sergiledi, bunu tüm dünyaya duyurmak gerek. Ekonomi ve istihdam üzerinde büyük yük oluÅŸturmuÅŸ olsalar da mültecilere sunduÄŸunuz olanaklar onları kendilerini evlerinde hissetmelerini saÄŸladı. Çünkü bazen mülteciler gittikleri ülkelerde tecrit durumda kalabiliyor. Türkiye'nin yaptıkları, diÄŸer ülkelerin de bunu örnek alması için baskı yaratıyor. Ä°nsanların iyi koÅŸullarda yaÅŸaması için Türkiye'nin çok çaba gösterdiÄŸini biliyorum” diye konuÅŸtu.

Türkiye'nin desteklenmesi gerektiÄŸini söyleyen Bono, endiÅŸelerini de dile getirdi ve “Türkiye'nin daha fazla desteÄŸe ihtiyacı var. EÄŸer Türk halkı gördüğümüz, duyduÄŸumuz gibi bu insanları kucaklıyorsa, alkışlanmayı da hak ediyordur. Türkiye'de insan hakları alanında olanlardan memnun deÄŸilim. Bazı bölgelerde Suriyeli mültecilerin geri çevrilmesini anlayamıyorum ama bu durum Türk insanının mültecileri kabul etmekte dünyayı yönlendirmesini engellememeli.” dedi.

ABD, 2. Dünya Savaşı sonrası büyük yıkım yaşayan Avrupa devletlerine 13 milyar dolarlık Marshall Planı ile yardım yapmıştı. Yeniden gündeme getirilen plana Cumhuriyetçiler destek veriyor.

Amerikanın sesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.