Sosyal Medya

Güncel

Yunanistan'da dindar Ortodokslar Papa'yı istemiyor

Yunanistan'da Ortodoks kuruluşlar bir bildiri yayınlayarak Papa'nın Midilli ziyaretinin iptal edilmesini istedi



Yunanistan’da Aziz Porfirios Öğrenci DerneÄŸi ve Selanik Aristotelio Ãœniversitesi Teoloji Fakültesi Öğrencileri DerneÄŸi nümüzdeki günlerde Lesvos’u (Midilli) ziyaret edecek olan Papa’nın Yunanistan’a gelmesine karşı çıkıyor. Ä°ki kuruluÅŸ bu sebeple bir bildiri yayınladı.
Azınlıkça’da yer alan habere göre kuruluÅŸlar yazdıkları bildiride “Roma’nın dinimize ters düşeninin fazlasıyla kutsanmış ülkemiz Yunanistan’a yapacağı ziyaret vesilesiyle gözyaÅŸları içerisinde bu ziyaretin iptal edilmesi için yalvarıyoruz” dedi. Bildiride “Aksi takdirde, BaÅŸpiskoposun davetlisi olarak Papa’nın yapacağı bu ziyaretin sonuçları felaket olur. Ancak bu durum bize 10 Nisan 1998 yılında hayata gözlerini yuman bir baÅŸka BaÅŸpiskoposu, Serafim Tikas’ı hatırlattı” deniyor.
Bildirinin devamında ise dönemin BaÅŸpiskoposu Serafim’in her zaman Papa’ya karşı olduÄŸunu ve “sapkın inançlarından dolayı Papa’dan nefret ettiÄŸi” hatırlatılıyor ve Serafim ile ilgili olaylara ve bu yönde söylediklerine atıfta bulunuluyor.
Bildirinin son bölümünde ise övgü dolu sözlerle anılan Serafim’in de bazı hatalar yaptığı ancak daha sonra piÅŸman olup gözyaÅŸları içinde tövbe ettiÄŸi hatırlatılırken, “Onun duaları bizimle olsun ve hep birlikte halihazırdaki BaÅŸpiskopos’un onu örnek alması ve piÅŸman olup tövbe etmesi için yalvaralım.” Deniliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.