Sosyal Medya

Güncel

Sisi, iki ada konusunda kendisini savundu

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, adaların Suudi Arabistan'a verilmesi konusundaki eleştirilere cevap vererek haklarından vazgeçmediklerini, Suudi Arabistan'a ait olanı iade ettiklerini söyledi



Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Mısır halkının haklarından vazgeçmediklerini, belgelere göre Kızıldeniz'deki Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a ait olduğunu belirtti.

CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'nda ülkenin kanaat önderleri ve ileri gelen aydınlarıyla bir araya gelen CumhurbaÅŸkanı Sisi, "Mısırlıların haklarından vazgeçmek gibi bir durum söz konusu deÄŸildir. Bütün belgeler Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a ait olduÄŸunu ispat etmektedir. Mısır siyasi yönetiminin önünde iki seçenek vardı: Ya krizi yönetmek ya da toprakları hak sahiplerine vermek. Kimseye toprağımızı vermiyor ve kimsenin toprağını da almıyoruz." dedi.

Sisi, Mısır devlet televizyonundan canlı yayımlanan konuÅŸmasında, Suudi Arabistan ile imzalanan yeni deniz sınırı antlaÅŸmasının parlamento tarafından kabul edilmesi gerektiÄŸini belirtti ve "EÄŸer onay alamazsa antlaÅŸma uygulanamaz." diye konuÅŸtu.

Sisi ayrıca, ülkenin demokratik yollarla seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevden alınması sürecine deÄŸinerek Mursi'ye komplo kurmadığını ve yardım etmek için çaba gösterdiÄŸini Ã¶ne sürdü.

Mısır'da 25 Ocak Devrimi'nin ardından oluÅŸan yeni dönemde ülke tarihinde ilk kez parlamento ve cumhurbaÅŸkanlığı seçimleri demokratik yöntemlerle yapılmıştı. Seçimleri kazanarak 2012 yılı Haziran ayında CumhurbaÅŸkanlığı görevine baÅŸlayan Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013 tarihinde askeri darbeyle devrilmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.