Sosyal Medya

Güncel

Pentangon'a göre IŞİD zayıflıyor

ABD öncülüğündeki koalisyonun Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı düzenlediği operasyonlarda ilk aşamanın bittiği açıklandı.



ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Steve Warren, "askeri kampanyanın" ilk aÅŸaması olan örgütün “zayıflatılmasının” baÅŸarıyla sonuçlandığını belirterek, "Åžimdi ikinci aÅŸamadayız, bu da düşmanın yok edilmesi" dedi.

IŞİD ile mücadele için kurulan uluslararası koalisyonun sözcüsü Albay Warren, BaÄŸdat’tan video konferans yöntemiyle Pentagon’daki gazetecilere bilgilendirmede bulundu.

Warren, örgüte karşı operasyonlarının 8 AÄŸustos 2014’te baÅŸladığını hatırlatarak, son 20 ay içinde birçok mesafe katedildiÄŸini söyledi.

IŞİD’in son bir buçuk yıllık sürede Musul’un da aralarında bulunduÄŸu Irak’taki birçok yerde konvoy halinde serbestçe hareket edebildiÄŸini anımsatan Warren, “Bu günler geride kaldı. Düşmanımız zayıflatıldı, ÅŸimdi parçalamak için çalışıyoruz” diye konuÅŸtu.

Warren, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Askeri kampanyanın birinci evresi tamamlandı. Åžimdi ikinci aÅŸamadayız, bu da düşmanın yok edilmesi. Ä°lk aÅŸama düşmanın zayıflatılmasıydı. IŞİD’in hem Irak’ta hem de Suriye’de ilerleme kaydetmesini durdurma ve askeri kapasitesini zayıflatmaya odaklanmıştık. Åžu anda bu operasyonun ikinci devresinde görevimiz düşmanı Irak ve Suriye’de parçalamak.”

Warren, IŞİD’in her iki ülkede kontrol ettiÄŸi toprakların yüzde 40’ını yitirdiÄŸini belirterek, koalisyon güçlerinin Türkiye sınırının büyük bölümünde düşmanı yok ettiÄŸini belirtti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.