Sosyal Medya

Güncel

BM'den Mısır'a insan hakları eleştirisi

Birleşmiş Milletler, Sisi yönetiminin sivil toplum örgütlere uyguladığı baskının endişe verici olduğunu açıkladı



BirleÅŸmiÅŸ Milletler yetkilileri, Mısır'da devam eden hak ihlalleriyle ilgili endiÅŸeli olduklarını açıkladı. BM yetkilileri tarafından kaleme alınan bildiride, darbe sonrası devam eden insan hakları ihlaleriyle ilgili Sisi yönetimini adil ve ÅŸeffaf olmaya çağırdı.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu da Mısır'daki insan hakları ihlallerine karşı bir çağrı yapmış ancak Mısır Dışişleri Bakanlığı eleştirilerin asılsız olduğunu vurgulamıştı.

İtalya da insan hakları konusunda Mısır'a baskılarını arttırıyor. İtalyan öğrenci Regen'in cinayete kurban gitmesi ve işkence şüpheleri iki ülke arasında krizi derinleştiriyor.

Mısır'da 25 Ocak devriminin yıldönümünde Kahire'de kaybolduktan sonra yol kenarında ölü bulunan İtalyan öğrenci, görgü tanıklarının ifadelerine göre Mısır güvenlik güçleri tarafından gözaltına aldığı bildirilmişti. New York Times gazetesinde yer alan bir haber analizde, soruşturmanın derinleştiği ve iki ülke arasında krize sebep olduğu belirtiliyor. Mısır'da işkence hadiselerinin sık sık yaşandığı ülke olması, Mısır'a uluslararası baskıları daha da arttırmış durumda.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.