Sosyal Medya

Güncel

'Hepsi benim bir parçam'

16 yaşındaki Rabia'nın bağışlanan organları, 4 hastaya can, 2 hastaya ışık oldu. Kızının organlarıyla yaşama tutunanları ziyaret eden babası "Onlar canımın parçaları. Hepsinin adını ve telefonlarını, birinci parçam, ikinci parçam, üçüncü parçam diye kaydettim" dedi.



Antalya'da trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Rabia Babür'ün bağışlanan organları, 4 hastaya can, 2 hastaya ışık oldu.Kızının organlarıyla yaşama tutunanları ziyaret eden Celaleddin Babür, "Onlar canımın parçaları. Hepsinin adını ve telefonlarını, birinci parçam, ikinci parçam, üçüncü parçam diye kaydettim" dedi.

 

FotoÄŸraf: DHA
 

Muratpaşa İlçesi Fatih Caddesi'nde 28 Mart günü yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan Rabia Babür'ün 5 gün sonra beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi, organlarını bağışladı. Rabia Babür'ün karaciğeri kadın hasta N.K.'ya, kalbi ise, erkek hasta A.K.'ye nakledildi. Böbrekler ise, Mustafa Dalkılıç ile 3 yaşındaki Nezir Emre Bayram'a nakledildi. Bağışlanan kornealar da 2 hastaya ışık oldu.

 

Organların yeni sahiplerine ziyaret

 

 
[FotoÄŸraf: DHA]

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'ni ziyaret eden Rabia Babür'ün ailesi, organların yeni sahipleriyle tanıştı. Aynı zamanda hastanenin başhekimi olan Organ Nakli Merkez Müdürü Prof.Dr. Bülent Aydınlı ve Organ Nakil Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu'nun davetiyle gerçekleşen ziyarette, duygu dolu anlar yaşandı.

 

"Hepsi benim parçam"

 

 
[FotoÄŸraf: DHA]

Celaleddin Babür, bağışladıkları organları süratli ve sağlıklı nakleden doktorlara ve merkez çalışanlarına teşekkür etti. Babür, "Geldik hastalarımızı ziyaret ettik. Onlar benim canımın parçaları. Allah onlara da bir an önce sağlık ve sıhhat nasip etsin. Onların hepsi benim bir parçam, hepsinin adını ve telefonlarını kaydettim. Birinci parçam, ikinci parçam, üçüncü parçam diye yazdım" dedi.

 

Prof.Dr. Bülent Aydınlı ise ziyaret sırasında duygulu anlar yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Organ bağışı ülkemizin tüm katmanları arasında bir değer ve karşılık buluyor. İnsanların kıyafetini ve fikrini, farklı inanış ve düşüncesini önemsemiyoruz. Organ bağışı, bence yapılabilecek en gururlu, en onurlu bir olay. En acılı olduğunuz bir anda kendi acınızı unutup birilerine hayat verme çabasındaysanız bunun herhangi bir dini, herhangi bir inanışı veya farklılığı olmaması gerektiğini düşünüyorum. Burada bugün en güzel örneklerinden birini yaşadık."

Toplumun farklı gruplarından insanların artık organ bağışı yapabildiğini aktaran Prof. Dr. Aydınlı, "Ülkemizdeki organ bağışındaki en büyük sıkıntılardan biri, 'Dini açıdan bu uygun mudur değil midir' düşüncesi. Bugünkü bağışçı aileyi gördüğümüzde bunun artık bir sebep olamayacağı, hiçbir şekilde bağış yapmamak için neden olamayacağını insanlarımızın görmesi gerekmektedir" dedi.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.