Sosyal Medya

Dünya

ABD'nin BM Büyükelçisinden Esed'e: Ateşkese uyun

ABD'nin BM Büyükelçisi Power, Rusya'ya ve Suriye rejimi üzerinde etki sahibi olan diğer ülkelere, rejimin Suriye'deki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasına uymasını sağlamaları çağrısında bulundu.



AA'nın haberine göre; ABD'nin BM Büyükelçisi Samantha Power, Rusya'ya ve Suriye rejimi üzerinde etki sahibi olan diÄŸer ülkelere, rejimin Suriye'deki çatışmaların sonlandırılması anlaÅŸmasına uymasını saÄŸlamaları çaÄŸrısında bulundu.

Power, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın BM Güvenlik Konseyi'ni bilgilendirmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de ÅŸiddetin mevcut yükseliÅŸinin Cenevre'de yapılacak barış görüşmelerini tehdit edebileceÄŸini belirterek ABD'nin, Suriye rejiminin, Halep çevresinde saldırılar düzenlediÄŸi yönündeki açıklamasını"çok tehlikeli" bulduÄŸunu söyledi.

ESED'E DERAYA TEPKÄ°SÄ°

Rusya'ya ve Suriye rejimi üzerinde etki sahibi olan diÄŸer ülkelere, rejimin Suriye'de çatışmaların sonlandırılması anlaÅŸmasına uymasını saÄŸlamaları çaÄŸrısı yapan Power, Esed rejimini, nisan ayında sadece iki insani konvoyun geçiÅŸine izin vermesi, "çocukların iskelete döndüğüne ve insanların açlıktan ot yediÄŸine iliÅŸkin haberlerin geldiÄŸi", kuÅŸatma altındaki Dareya'ya girilmesine izin vermemesi nedeniyle eleÅŸtirdi.

Samantha Power, "insani geçiÅŸlerde ve çatışmaların sonlandırılmasında gerileme görülmesinin, Mistura'nın liderliÄŸinde yapılacak siyasi görüşmeler için ortamı çok hassaslaÅŸtırdığını" sözlerine ekledi.

Suriye'deki krize çözüm bulmak için Suriye rejimi ve muhalifler arasında yürütülecek dolaylı görüşmelerin yeni turu bugün Cenevre'de başlıyor. Mistura'nın bugün Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) heyetiyle bir araya gelmesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.