Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu patolojik bir vaka...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da düzenlenen AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda konuştu.



Başbakan'ın konuşmasından satır başları;

Dereceye giren projeler heyecan verici projeler. Bu projelerin örnek teşkil etmesini gönülden temenni ediyorum.

"KİLİS'LE İLGİLİ HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALACAĞIZ"

Ä°ki gündür ensar ÅŸehir, Kilis'e DAEÅž'e ait roket mermileri düşüyor. TSK, angajman kuralları çerçevesinde DAEÅž mevzilerini vurdu. Kilis halkına da geçmiÅŸ olsun diliyorum.  Maalesef sınırlarımızın yanıbaşında ÅŸiddetli çatışmalar yaÅŸanmaya devam ediyor. Gerekli tedbirlerle ilgili istiÅŸarelerde bulunduk. VatandaÅŸlarımızı ateÅŸ çemberinden korumak için kararlı bir mücadele içindeyiz. Uzak olmayan bir zamanda bu ÅŸer odaklarını ülkemize zarar veremeyecek hale getireceÄŸiz. Genelkurmay BaÅŸkanımız ve MÄ°T MüsteÅŸarımız Kilis'teler. VatandaÅŸlarımızı korumak için gerekli her türlü tedbiri alacağız.

"BÄ°ZDEN BAÅžKA TÃœRKÄ°YE'YÄ° KUCAKLAYAN PARTÄ° YOK"

AK Partili baÅŸkanlar ne zaman bir araya gelseler gelecek perspektifi de ele alınıyor. Bizden baÅŸka Türkiye'yi kucaklayan bir parti yok. Bizden baÅŸka her vatandaşın hukukunu savunan siyasi hareket yok. Sadece bizim partimiz 7 bölgede, 78 milyon vatandaşımıza hizmet üretiyor. AK Partili belediyeler 53 milyona doÄŸrudan hizmet ediyor. BaÅŸarı hikayemizin temelinde belediyecilik anlayışı vardır. Bu anlayış kurucu genel baÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Ä°stanbul'daki efsanevi baÅŸarıları ile baÅŸlamıştır. 

"SÜREKLİ PROJELER ÜRETTİK VE HAYATA GEÇİRDİK"

Her mahalli seçimde bize olan teveccüh artarak devam etti. Yerel yönetimlerimizin yaşadığı her türlü altyapı ve şehircilik sorunlarına çözüm üretmek içni hareket ettiniz. Sürekli projeler ürettik ve bunları hayata geçirdik. 2002 yılında bütçeden yerel yönetimlere ayrılan pay 4 milyar 700 milyon liraydı. Geçen yıl, 46 milyar 400 milyon lira oldu. Alt kalemlerde astronomik artışlar sağlandı. Bu da AK Parti farkıdır.

"HER BİRİMİZİN GÖREVİ TARİHİ KORUMAK"

Bizim medeniyetimiz bir ÅŸehir medeniyetidir. Åžehir kendisini mimarisi ile gösterir. Åžehrin mimarisi insanı anlatır, kendisini anlatır. Meydanlarda ulu camilerimiz vardır. Medeniyetlerimizin inÅŸa ettiÄŸi kentlerin camları mahremiyet gereÄŸi birbirine bakmaz. DeÄŸerli belediye baÅŸkanlarımız, her birinizin en asli görevi ÅŸehirlerimizi Rabbimizin lütfettiÄŸi doÄŸa ile uyumlu hale getirmek. Her birimizin görevi tarihi korumak. 

"BİZZAT GÖRMEDİĞİM HİÇBİR TOKİ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLMEYECEK"

Bizim belediyecilik anlayışımızda odak, insan ve şehrin ta kendisidir. Her bir şehrin ve insanın özelliğine göre proje üretiriz. Her şehrin insanına, kültürüne, şehrin kimliğine göre hizmet üretiriz. Her şehrin özelliği var. Tarihi dokusuyla öne çıkan şehirler... Bu şehirlerin ihtiyaçlarına uygun olarak hizmet etmeliyiz. Birçok güzel örneği biliyorum. TOKİ artık, şehirlerimizin tarihine uygun binalar inşa edecek. talimat verdim. Bizzat görmediğim hiçbir TOKİ projesi hayata geçirilmeyecek. Şehrin mimarisine aykırı tek bir inşaat yapılmayacak. Hızla büyüyen şehirler... Hızla gelen göç karşısında acil çözümler gerekiyor.

"ŞEHİRLERİMİZİN TARİHİ KİMLİĞİNİN BOZULMASINA ASLA İZİN VERMEYİZ"

İstanbul'daki tarihi dokuya ve çevre planına aykırı hiçbir yapına izin vermeyeceğiz. Dikey yapılanmadan yatay yapılanmaya geçeceğiz. Belediyelerimize düşen görev şehirlerimizin işlevsel yönünü ve tarihi dokunusunu tahkim etmektir. Şehirlerimizde mimariyi her yönüyle oluşturmak bizim görevimizdir. AK Parti iktidarları olarak şehirlerimizin tarihi kimliğinin yapısının bozulmasına asla izin vermeyiz.

"GÖREVİ KÖTÜYE KULLANAN BAŞKANLAR VAR"

Şehir idaresi devlet idaresi gibidir. Ehil ve liyakat sahiplerinin elinde şehir gerçek değerini bulur. Yakınların ön plana çıkarılmasına asla izin vermeyiz. Belediye başkanlarımız bizim nezdimizde şehirlerimizi emanet ettiğimiz emin kişilersiniz ama bu görevi kötüye kullanan, çukurlar kazdıran başkanlar var. Belediye imkanlarını terörist faaliyetlerde kullanan başkanlar var. Milletin verdiği oyları özerklik hezeyanlarıyla istismar eden, altyapı sorunlarına çözüm üretmek için gönderilen ödeneği yıkımda harcayan başkanlar var. Biz ne yerel yönetimler ne de merkezi yönetim olarak farklı partilere ayrımcılık yapmıyoruz. Bütçeyi yasalar çerçevesinde adilane paylaştırıyoruz.

"HODRÄ° MEYDAN DÄ°YORUZ"

Bize meydan okuyanlara 316 milletvekili hiçbir şeyden çekinmeden imzalarını attılar. Şimdi hodri meydan diyoruz. Yıllardır dokunulmazlıklar ile kamuoyunu meşgul eden CHP'den şimdi ses çıkmıyor. Biz hem dünyevi hem de uhrevi mahkemede hesap vermeye hazırız. Dokunulmazlıklarda kimin mahkemelerden korktuğu kimin korkmadığı belli olacak.

"KILIÇDAROĞLU PATOLOJİK BİR VAKA OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Karaman'da ilk günden beri olayın üzerine gittik. Aşağılar aşağısı bu sapığın cezasının mevcut yasada bulunmadığından üzüntümüzü paylaştık. Kılıçdaroğlu ses çıkarmadın diyor. İlk konuşan benim. Bizim hiçbir kötü eylemin yanında durmamız söz konusu değil. CHP'nin başındaki hasta adam bize saldırmaya, bakanımıza saldırmaya başladı. Dünkü konuşmalarıyla bir kez daha tedaviye muhtaç patalojik bir vaka olduğunu gösterdi. Önce tıbbi müdahaleden sonra ahlaki dersten geçirmek lazım. Girdiği bütün seçimleri kaybetti. Son zamanlarda paralel yapıya partisini teslim etmiş kişinin bu seviyesizliği hat safhaya ulaştı. Çirkin sözlerle gündem olmak seviyesiz şahsiyeti rahatsız etmiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.