Sosyal Medya

Güncel

İsrail tarihinde 'Türkiye' ilki

Rusya Federasyonu'nun, uçak krizinin ardından Türkiye'den alımları durdurması nedeniyle zor bir sezon geçiren sebze üreticileri, İsrail'in tarihinde ilk kez Türkiye'den sebze almasının ardından rahat bir nefes aldığı belirtildi.



Gazetevatan'da yer alan bilgide; Tüm Bostan Sebze Meyve Komisyoncu ve Tüccarlar Federasyonu (TÃœMESKOM) BaÅŸkanı Burhan Er, en büyük pazarları olan Rusya ile yaÅŸanan krizin özellikle ilk zamanlarda kendilerini oldukça olumsuz etkilediÄŸini söyledi. Ä°hracatı yapılamayan ürünlerin fiyatlarında gerileme yaÅŸandığını, kısa vadede tüketicinin lehine görünen bu durumun, üreticilerin ciddi ekonomik kayıp yaÅŸamasına yol açtığını dile getiren Burhan Er, en büyük pazarlarının kapanmasının ardından tüm planlarının deÄŸiÅŸtiÄŸini kaydetti. Türkiye'nin yıllık 45 milyon tonluk sebze üretiminin tamamının iç piyasada tüketilmesinin mümkün olmadığını, bu nedenle yeni pazarlar bulmak zorunda olduklarını ifade eden Er, pazar arayışlarının sürdüğünü söyledi.

4 AYDIR SATIYORUZ

“Yeni, sürpriz ülkelerin kapıları da yavaÅŸ yavaÅŸ açılıyor” diyen Burhan Er, Rusya ile yaÅŸanan krizin ardından hiç ummadıkları bir ülkeden sebze ürünlerine yoÄŸun talep gelmeye baÅŸladığını aktardı. Bu durumun üreticileri bir miktar rahatlattığını belirten Er, ÅŸunları kaydetti: “Ä°srail alımlarını Türkiye'den yapmaya baÅŸladı. Ä°srail'de biber tüketimi çok yoÄŸun. Ä°srail tarihinde ilk defa bu sezon bizden mal alıyor. Ä°srail'in zaten toprak alanı az. Ekim alanı Konya Ovası kadar deÄŸil. Aniden bir karar aldılar. Sebze ihtiyaçlarının yaklaşık yüzde 40'ını bizden almaya baÅŸladılar. Yaklaşık 4 aydır Ä°srail'e dolma biber, sivri biber, kırmızı biber, çarliston biber ile domates satıyoruz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.