Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan Suud Kralı'na devlet nişanı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Kral Selman'ı ağırlayan Cyumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine devlet nişanı verdi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz'i resmi törenle karşıladı. Krala CumhurbaÅŸkanlığı Sarayında törenle devlet niÅŸanı tevcih edildi.

Kral Selman'ı CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı’nda önündeki caddede karşılayan süvariler, konuk krala protokol kapısına kadar eÅŸlik etti. 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Kral Selman'ı CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı’nın ana giriÅŸ kapısında karşıladı. ErdoÄŸan ve Kral Selman'ın tören alanındaki yerlerini almasının ardından, 21 pare top atışı eÅŸliÄŸinde iki ülkenin milli marÅŸları çalındı. Kral Selman, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı, Arapça selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı. 

Ä°ki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında, ErdoÄŸan ve Kral Selman merdivenlerde, Türkiye ve Suudi Arabistan bayrakları önünde el sıkışarak basın mensuplarına poz verdi. 

Karşılama töreninde BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar, BaÅŸbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Mustafa ElitaÅŸ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ãœnal, Maliye Bakanı Naci AÄŸbal, UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Binali Yıldırım, CumhurbaÅŸkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genel Sekreter Yardımcısı Ä°brahim Kalın, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek de yer aldı. 

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.