Sosyal Medya

Güncel

Mavi Marmara davası 20 Eylül'e ertelendi

Mavi marmara davasının bugünkü duruşmasında mağdurlar dinlendi, duruşma 20 Eylül'e ertelendi.



Gazze'ye insani yardım taşıyan "Mavi Marmara" gemisine yapılan saldırıya iliÅŸkin dönemin Ä°srail Genelkurmay BaÅŸkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi'nin de aralarında bulunduÄŸu 4 sanığın yargılandığı davada maÄŸdurların dinlenilmesine devam edildi.

Ä°stanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 11. duruÅŸmada Ä°srailli sanıkları avukatları temsil ederken, maÄŸdurlardan Ä°nsan Hak ve Hürriyetleri (Ä°HH) Ä°nsani Yardım Vakfı Genel BaÅŸkan Yardımcısı YaÅŸar Kutluay ile Erol Çıtır ve Ali Ekber Yaradılmış da salonda hazır bulundu.

DuruÅŸmada beyanı sorulan maÄŸdur Kutluay, Gazze'deki ambargo ve ablukadan dolayı Filistinli vatandaÅŸların yaÅŸam koÅŸullarının zorlaÅŸtığını, Filistin'e insani yardım gönderilmesinin zaruri olduÄŸunu vurgulayarak, "Gazze'de abluka ve ambargodan dolayı Filistin'de yaÅŸam zorlaÅŸtı. Bu yüzden gemiyle yardım gönderme kararını verdik. Ä°srail askerlerinin gemide yere düşen yaralılara mermi sıktıklarını gördüm. Yere doÄŸru sürekli ateÅŸ ediyorlardı. Ãœst katta 5-6 ÅŸehidimiz vardı. AÅŸağıya sürekli sis bombaları atıyorlardı" diye konuÅŸtu.

MaÄŸdurlardan Yaradılmış da insani yardım gemisine Antalya'dan bindiÄŸini kaydederek, saldırıda başından vurulduÄŸunu ve ağır yaralı olarak Türkiye'ye getirildiÄŸini söyledi. Yaradılmış, sanıklardan ÅŸikayetçi olduÄŸunu dile getirdi.

Duruşmada sanıklar hakkında daha önce verilen ara karar gereği Adalet Bakanlığı'na yazılan "sanıklar hakkında kırmızı bülten çıkarılması" talebine verilen cevabi yazıda, "Bakanlıkça çalışmaların devam ettiği"nin belirtildiği aktarıldı.

Mahkeme heyeti, duruÅŸmayı 20 Eylül'e erteledi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.