Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş: 'AB ve Almanya barış sürecini teşvik etsin'

Selahattin Demirtaş, AB ve Almanya'nın barış sürecine dönülmesi için daha teşvik edici bir tutum almasını beklediklerini söyledi.



"TEŞVİK ETMEK İÇİŞLERİNE MÜDAHALE DEĞİLDİR"

Demirtaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"AB’nin lokomotif ülkesi Almanya’nın bu konuda tek bir cümle henüz kurmamış olması, herhalde eleÅŸtirilmesi gereken bir durumdur.

Tarafların bir an önce silahlı yöntemlerden vazgeçip yeniden müzakere görüşme, diyalog masasına, barış sürecine dönmesini teşvik etmek herhalde içişlerine müdahale değildir.

Demirtaş: Almanya ve AB teşvik edici davranmalı

Bu konuda cesur davranmak, tarafları barışa zorlamak, herhalde ÅŸiddete, teröre destek deÄŸildir. Barış konusunda daha cesur olmasını biz bekliyoruz. Almanya’nın da, AB’nin de kurumsal olarak bu konuda daha teÅŸvik edici, barış isteyenleri cesaretlendirici bir tutum almasını bekliyoruz."

TÃœRKÄ°YE Ä°LE YAPILAN MÃœLTECÄ° ANLAÅžMASI

Selahattin DemirtaÅŸ, mülteci anlaÅŸmalarıyla ilgili ise şöyle konuÅŸtu; "Åžu ilkesiz yaklaşım ve anlaÅŸmalar, bir müddet sonra Türkiye'de yeni kaosların, belki de yeni çatışmaların tetiklenmesine yol açacaktır, bizim kaygımız bu, korkumuz bu.

"ON MİLYONLARCA KİŞİ.."

Eğer biz ülkemizde çatışmayı, savaşı durduramaz, demokrasi ve hukuku egemen kılamazsak Avrupa şu anda belki Suriye'den, Afganistan'dan ya da Kuzey Afrika'dan gelen göçmenlerle baş etmeye çalışırken, bir bakacaksınız ki Türkiye'den on milyonlarca insan, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı Avrupa'ya göç etmek isteyecek belki, Türkiye'deki istikrarsızlıktan kaynaklı olarak. Bunun tek sorumlusu değil belki ama sorumlularından biri de Avrupalı hükümetler olacak, zamanında barış için müdahil olmamakla, zamanında etkili bir müdahale ve eleştiri geliştirememekle buna yol açmış olacaktır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.