Sosyal Medya

Güncel

Din maskelerini indireceÄŸim'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman'daki çocuk istismarı üzerinden eleştirilerini sürdürdü. Cumhurbaşkanını, hükümeti ve Ensar vakfını hedef alan Kılıçdaroğlu, "Bu hırsızların ve tecavüzcülerin din maskesini kesinlikle indireceğim" dedi.



CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuÅŸmada kendisini eleÅŸtiren CumhurbaÅŸkanı ve hükümeti hedef aldı. Karaman'daki çocuklara istismarı hatırlatan KılıçdaroÄŸlu, "Ben bu çocukların hakkını sonuna kadar savunacağım, bu benim vicdani görevimdir" diye konuÅŸtu. 

"Kendi hırsızlarını korudular. Hırsızların altına yattılar mı yatmadılar mı? Yine kıyameti koparacaklar. Kim hırsızın önüne yatarsa karşısında beni bulur. Kabataş'ta 40 kişi benim türbanlı bacıma saldırdılar dediler. Görüntüleri yayınlayacağım dediler. Kaç yıl geçti. Camide içki içilmedi diyen imamı doğru söyledi diye başka yere sürdüler. Bana çırak diyor; evet ben Mustafa Kemal'in ve Bülent Ecevit'in çırağıyım. O zata söyleyin; sen de hırsızların ustasısın. Aile boyu hırsızlık yaptılar. Müslüman israftan kaçınır arkadaşlar. Bu sarayı milletin parasıyla yaptıysan hırsızsın, bu sarayı kendi paranla yaptıysan israf yapıyorsun. O saray haram saray! Bu hırsızların ve tecavüzcülerin din maskesini kesinlikle indireceğim."

"Ahlaki yozlaşma hiç bu kadar düşmemişti."

"Bakanın yolsuzluk yaptı 'Olsun, benim bakanım' dedi ama dosyayı kapattı. Mısır'daki sağır sultan biliyor ama parlamento bu işin üzerine gidemiyor. Medya eğer hükümetten yana ise her türlü kamu bankasından reklam ve kredi alabilirsiniz. Bunu dünya biliyor. Ne diyor AKP'li vekil başkanlığa ne gerek var yasama yürütme yargı zaten bizim elimizde dedi. Yasama ve yargıyı kendi elimde tutuyorum dediler. Böyle bir tablo ortaya çıkınca bir ahlaki erozyon ortaya çıkıyor. Vatandaş diyor ki bunlar çalıyorsa ben de çalabilirim. Ahlaki yozlaşma hiç bu kadar düşmemişti. Milletime sözüm söz; siz kul hakkı yiyenlerinden hesap sormak istiyorsanız tek bir adresiniz var o da Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Ahlak çok önemli bir kavram. Eğer siz ahlakı yozlaştırırsanız ülkeyi yozlaştırırsınız. Her yerde ahlaki kurallar var sadece siyasette yok. Mekke'nin ileri gelen kadınlarından birisi takı çalarken yakalanıyor. Aracı bulunuyor ve Hz. Peygamberimizin affetmesini istiyor. Ama kararı veren kişi diyor ki 'İsterse Peygamberin kızı hırsızlık yaparsa yakalansın. O el yine kesilir' diyor."

"BaÅŸbakan'a 6 soru soruyorum"

"Ensar Vakfı neden sorumlu? Üç tanen denedi var bir kaçak yurtlar yapıyorlar. Açtıkları yurtlar tamamen kaçak. O kaçak evlerde bu çocuklar kalıyorlar. Yasa dışı faaliyette bulunduÄŸu için sorumludurlar. Ä°ki, onlara emanet edilen çocukların hakkını hukukun namusunu ve ÅŸerefini koruyamadılar. Üç, bu evlerde ne idüğü belirsiz adamları getirip çalıştırdılar. Bundan ötürü bu Ensar vakfı sorumludur. Åžimdi ben Sayın BaÅŸbakan’a altı tane soru soruyorum. Bir, Anayasa ve MEB yasasına göre yurt açma yetkisi sadece MEB’dedir bu yetki Ensar ve Kayimder’e nasıl verildi? Ä°ki, bu yurtlar için bugüne kadar bir soruÅŸturma açıldı mı? ÃœÃ§, imam hatip okulu müdür yardımcısı ÅŸunu söylüyor bizim öğrencilerimiz Ensar ve Kayimder’in evlerinde kaldırdı. Ama milli eÄŸitimi müdürü, “bu kurumlara ait Karaman’da ev yoktur” diyor. Bu müdür görevinde midir deÄŸil midir Dört, Ensar Vakfı BaÅŸkanı “Bu sapık 5 ay bizimle çalıştı baÅŸka bir baÄŸlantısı yok” diyor. Ama o çocuklara istismarın 2 yıl yapıldığı sabit. Yalan söylüyor. BeÅŸ, Türkiye genelinde bu yurtlardan kaç tane var? Altı, Yoksul ailelerin çocuklarının barınma görevi Milli EÄŸitim Bakanlığı'na verilmiÅŸtir. Bakanlık hiçbir ÅŸey yapmamıştır. Neden yapmadınız?"

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.