Sosyal Medya

YaÅŸam

Mahalleliyi 10 milyon lira dolandıran zanlı serbest kaldı

Adapazarı'nda kendisini borsa uzmanı olarak tanıtarak 55 kişiden toplam 10 milyon liralık vurgun yapan Adil D.’nin yargılanmasına başlandı.



Adapazarı’nın Çamyolu Mahallesi’nde oturan 55 kiÅŸi, iddiaya göre 1,5 yıl önce kendisini borsa uzmanı olarak tanıtan Adil D.’ye borsada iÅŸlem yapması amacıyla 10 bin lira ile 400 bin lira arasında deÄŸiÅŸen paralar verdi. Adil D.mahalleden tanıdığı veya yakınları vasıtasıyla iletiÅŸim kurduÄŸu kiÅŸilerin güvenini kazandı, ardından da verilen paraların yüksek miktarlarda kar elde edeceÄŸini vaat etti.

TARLALARINI SATIP, ALTINLARINI BOZDURDULAR

İlk kez para aldığı kişilere zamanı geldiğinde kar payı olarak bir miktar ön ödeme yapan Adil D., kısa süre içinde onlarca kişiyle ilişkiler kurdu. Adil D. paralarını aldığı kişilere ödeme yapamayınca karşılığında imzalı senet verdi. Bazı kişiler daha çok kazanmak için tarlalarını satıp, altınlarını bozdurup sisteme girdi. Bir süre sonra paralarını alamayan mağdurlar, dolandırıldıklarını anladı.

ZANLI SERBEST KALDI

Dolandırıcılığın kulaktan kulaÄŸa yayılmasının ardından 55 maÄŸdur Adil D.’den ÅŸikayetçi oldu. Gözaltına alınan Adil D. adli kontrolle serbest kaldı. Adil D. hakkında Sakarya 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. DuruÅŸmaya tutuksuz yargılanan Adil D. katılmazken, maÄŸdurlar ve yakınları katıldı.

"DAMAT OLARAK MAHALLEMÄ°ZE GÄ°RDÄ°"

DuruÅŸmada ifade veren mahalleli, "Bizi resmen kandırdı. Önce damat olarak mahallemize girdi. Ardından bizimle iliÅŸki kurup paralarımızı aldı" dedi. Yaklaşık 5 saat süren duruÅŸma ileri tarihe ertelenirken, adliye çıkışı dolandırılan mahallelinin öfkesi vardı.

"O ADAMI GÖRSEM PARÇALARIM"

255 bin lira para kaptırdığını söyleyen Rahime Sadik, "Tansiyonum çıkıyor. O adamı görsem parçalarım. Beni ’Åžu kadar kar payı vereceÄŸim, bu kadar vereceÄŸim’ diyerek dolandırdı. 255 bin lira dolandırıldım. Gelsin delikanlı gibi karşıma çıksın, kaçmasın. Günah, Allah korkusu yok onda. Nasıl çocuklarına yedirecek bu parayı" diye tepki gösterdi. 14 bin lirasının dolandırıldığını söyleyen Hakan Adıgüzel, "Planlanmış bir ÅŸekilde dolandırıldım. Mahallemize damat olarak geldi. ’Åžu kadar kazandırırız, bu kadar kazandırırız’ dedi. Ben 14 bin lira verdim" dedi.

TUTUKLANMASI TALEP ETTÄ°LER

Davada dolandırılan mahallelinin avukatlığını yapan Levent Serbes, "55 kiÅŸinin 10 milyon lira civarında dolandırıldığı bir dava söz konusu. Sanık ÅŸahıs ’Borsada çok para kazanacağım’ sözleriyle insanları kandırmış. Çamyolu Mahallesi olduÄŸu gibi dolandırılmış. Çok zengin olduÄŸu iması vererek dolandırmış. Biz mahkemede tutuklama talep ettik" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.