Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan basın toplantısında 'Türk' hamlesi

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Sergey Rudskoy, Moskova'daki basın toplantısına Türkleri almadı.



Sergey RudskoyMoskova'da düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ''Halep'e yönelik herhangi bir operasyon planlanmıyor'' dedi.

Rudskoy, Suriye'de kısmi ve geçici ateÅŸkes niteliÄŸindeki, çatışmaların  sonlandırılması anlaÅŸmasına genel olarak uyulduÄŸunu ifade ederek, Rusya'nın  ateÅŸkese uyduÄŸunu açıklayan gruplara karşı hava saldırısı düzenlemediÄŸini  belirtti.
 
Daha önce Rus basınında, Åžam'ı ziyaret eden Rus milletvekillerine  dayandırılan haberlerde, Suriye BaÅŸbakanı Vail Nadir Halki'nin Rus ordusu ve  rejim güçlerinin Halep'e yönelik operasyon planlandığını söylediÄŸi iddia  edilmiÅŸti.
 
AA MUHABÄ°RLERÄ° TOPLANTIYA ALINMADI
 
Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri, davet edilmelerine raÄŸmen Rusya  Savunma Bakanlığı'nın basın toplantısına alınmadı.
 
Basın toplantısına kısa mesaj ve elektronik posta yoluyla davet edilen  AA muhabirleri, gerekli isim listesini zamanında göndererek toplantıya takip  Ã¼zere Savunma Bakanlığı'na gitti. Bina kapısında "isimleri listede olmadığı"  gerekçesiyle bir süre bekletilen AA muhabirlerine "teknik nedenlerden ötürü"  toplantıya alınmayacakları bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.