Sosyal Medya

Güncel

'İhmal ortaya çıkarılacak'

Özgecan Aslan cinayetinden hüküm giyen Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken, cezaevinde silahlı saldırıya uğradı. 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken kaldırıldığı hastanede öldü. Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, "Kimin ihmali varsa ortaya çıkarılacak" dedi.



Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katilleri Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken’e Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'nde silahlı saldırı düzenlendi. Ağır yaralanan baba ile oÄŸlu ayrı ayrı ambulanslarla Numune EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'ne sevk edildi.DHA’ya göre Necmettin Altındöken'de iki, oÄŸlunda ise bir kurÅŸun yarası tespit edildi.

Silahlı saldırıya uğrayan 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken kaldırıldığı hastanede öldü.

Saldırıyla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla bir adalet müfettişi, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından da iki kontrolör görevlendirildi. Adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Olayın yaşandığı Adana Kürkçüler cezaevinde gerginlik çıkarken cezaevine takviye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

"Cezaevinde birisinin öldürülmüş olması kabul edilemez"

Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Kim olursa olsun, cezaevinde birisinin öldürülmüş olması, bir mahkûmun ya da bir tutuklunun öldürülmüş olması asla kabul edilemez. Burada kimin, ne şekilde, nasıl ihmali, kusuru, hatası varsa mutlaka ortaya çıkarılacaktır. Bu çerçevede hem Adana Cumhuriyet Başsavcımız olaya el koymuştur hem de Adalet Bakanlığımız derhâl bir müfettiş görevlendirmesi yapmıştır. Konunun bütün detaylarıyla soruşturulmasıyla silah nasıl sokuldu, olay nasıl gerçekleşti, kimin ihmali vardır, bunlar ortaya çıkarılacaktır."

Geçen yıl 3 Aralık'ta Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada Özgecan Aslan'ın katilleri Ahmet Suphi Altındöken ve babası Necmettin Altıdöken ile arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Eve dönerken öldürüldü

ÇaÄŸ Ãœniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan 11 Åžubat 2015 günü okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için Mersin'e sefer yapan, Ahmet Suphi Altındöken'in kullandığı minibüse binmiÅŸti. Ä°ddianameye göre Atındöken, Özgecan Aslan'a cinsel saldırı amacıyla saldırmış,  maktulün direnmesi üzerine Aslan'ı darp etmiÅŸti. Ä°ddianamede, Özgecan Aslan'ın bayılmasının ardından arkadaşı Fatih Gökçe ile babası Necmettin Altındöken'i çağıran Altındöken'in genç kızı öldürdüğü, daha sonra üç kiÅŸinin anlaÅŸarak cesedi yaktığı belirtilmiÅŸti.

Kaynak: DHA, AA, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.