Sosyal Medya

Dünya

Almanya'daki Erdoğan şiirine dava açıldı

Türkiye, Alman mizahçının yargılanması konusunda resmi başvuruda bulundu



Türkiye, Alman ZDF televizyonunda yayınlanan “Neo Magazin Royale” adlı programda CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a hakaret içeren ÅŸiiri okuyan Alman mizahçı Jan Böhmermann’ın yargılanması konusunda resmi baÅŸvuruda bulundu.

Tagesspiegel gazetesinin haberine göre, Berlin BüyükelçiliÄŸi Alman DışiÅŸleri Bakanlığı’na sözlü nota ile durumu iletti. Alman hükümetinin talebi görüşerek, yargılama konusunda izin verip vermeyeceÄŸine karar vereceÄŸini yazan gazete, bunun için BaÅŸbakanlık, DışiÅŸleri ve Adalet Bakanlığı yetkililerinin bir araya gelerek konuyu görüşeceklerine dikkat çekti.

Daha önce NDR’de yayınlanan Extra 3 adlı mizah programında CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın eleÅŸtirilmesine tepki gösteren Jan Böhmermann, 31 Mart tarihinde kendi programında küfürlü ÅŸiir okuyarak CumhurbaÅŸkanını ağır bir dille eleÅŸtirmiÅŸti.

Almanya çapında yirmiyi aÅŸkın kiÅŸinin bireysel baÅŸvurusu üzerine Mainz BaÅŸsavcılığı Böhmermann hakkında Alman ceza kanununun 103.maddesi uyarınca yabancı devlet organları ve yetkililerine hakaretten soruÅŸturma baÅŸlatmıştı. Böhmermann’ın suçlu bulunması durumunda 5 yıla kadar hapis ya da para cezasına çarptırılabileceÄŸi belirtiliyor. SoruÅŸturmanın davaya dönüşebilmesi için Türkiye’nin resmi olarak suç duyurusunda bulunması gerekiyordu.

Tagesspiegel, Türkiye’nin baÅŸvurusunun BaÅŸbakanlık, DışiÅŸleri ve Adalet Bakanlığı yetkililerinin bugün yapacakları toplantıda ele alınacağını yazdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.