Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır'daki saldırıda 7 tutuklama

Bismil'deki saldırıdan sonra gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilen 10 kişiden 7'si tutuklandı



Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 kişiden 7'si tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığından yapılan açıklamada, Uzman ÇavuÅŸ Mehmet Sait Çelik'in PKK mensuplarınca katledilmesinin ardından baÅŸlatılan soruÅŸturmanın sürdüğü belirtildi.

Soruşturma kapsamında olayla ilgileri olduğu değerlendirilen O.O, M.D, M.İ, M.H.E, S.K, Y.Ç, A.İ, R.B, D.Ç. ve suça sürüklenen çocuk Ö.U. olmak üzere 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ä°fadeleri alınan şüphelilerden M.Ä°, R.B. ve D.Ç'nin "silahlı terör örgütüne üye olma", "tehlikeli maddeleri bulundurma ve el deÄŸiÅŸtirme" ile "terör örgütü propagandası yapma" iddiasıyla adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebiyle, diÄŸer ÅŸÃ¼pheliler O.O, M.D, M.H.E, S.K, Y.Ç, A.Ä°. ve Ö.U'nun ise "kasten öldürme", "silahlı terör örgütüne üye olma", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "tehlikeli maddeleri bulundurma ve el deÄŸiÅŸtirme" iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildiÄŸi kaydedildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sorgularının ardından şüphelilerden D.Ç, R.B, M.Ä°. isimli 3 kiÅŸi hakkında ilgili sevk maddeleri kapsamındaki eylemleri iddiasından adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına, suça sürüklenen çocuk Ö.U. ile şüpheliler Y.Ç, M.D, S.K, M.H.E, O.O, A.Ä°, isimli 7 kiÅŸi hakkında ise ilgili sevk maddeleri kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmiÅŸlerdir." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.