Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu: Tezimiz yüzde 100 başkanlık sistemi olmalı

AK Parti'nin oluşturduğu Anayasa Yazım Komisyonu'nun toplantılarına katılan Davutoğlu, önemli değerlendirmeler yaptı.



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisi tarafından oluşturulan Anayasa Yazım Komisyonu'nun son iki toplantısına katıldı.

DAVUTOĞLU'NUN BAKIŞ AÇISI

Son toplantılara Anayasa Yazım Komisyonu olarak belirlenen 12 kiÅŸilik çekirdek kadronun yanı sıra bakanlar, danışmanlar, öğretim üyeleri ve anayasa uzmanları da katıldı. Ãœyelerin deÄŸerlendirmeleri sürerken, BaÅŸbakan DavutoÄŸlu kendi bakış açısını ortaya koydu.

"TEZÄ°MÄ°Z YÃœZDE 100 BAÅžKANLIK SÄ°STEMÄ° OLMALI"

DavutoÄŸlu metinde, baÅŸkanlık konusunda tek önerinin yer alması, bunun da ‘tam baÅŸkanlık sistemi' olması gerektiÄŸini söyledi. BaÅŸbakan, “Bizim tezimiz yüzde 100 baÅŸkanlık sistemi olmalı. Tartışmaları bu baÅŸlık altında yürütmeliyiz” dedi.

Bazı komisyon üyeleri, ‘Ancak komisyon görüşmeleri aÅŸamasında diÄŸer partilerden destek gelirse, yarı baÅŸkanlık veya partili cumhurbaÅŸkanlığının da tartışılabileceÄŸini' dile getirdiler.

GÃœNEÅž MOTEL UYARISI

DavutoÄŸlu, referandum için gerekli 330 oyun bulunmasına iliÅŸkin baÅŸka partilerden gelecek destek konusunda ‘yorum yapılmamasını' istedi. Bunun muhalefet cephesinde tepkiye yol açabileceÄŸini dile getiren DavutoÄŸlu, “Nasıl ki, kendi içimizden bir arkadaşımızın yeni anayasaya karşı çıkmasına kırılırsak, muhalefet cephesinde de bize destek verenler nedeniyle aynı kırgınlık yaÅŸanabilir. Åžimdiden bu konuları konuÅŸmayalım. Kamuoyunda ‘GüneÅŸ Motel' olayı gibi algılanır. Bu tartışmalardan uzak duralım” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.