Sosyal Medya

Coğrafyamız

"Ambargo Döneminde En İyi Arkadaşımız Türkiye'ydi"

İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmut Vaizi, Türkiye'nin ambargo döneminde İran'ın en iyi arkadaşı olduğunu söyledi.



İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi, ''Zor günlerde yanımızda olan arkadaşlarımızı hiçbir zaman unutmayız. Ambargo döneminde en iyi arkadaşımız Türkiye idi. Biz öyle bir şey yapmalıyız ki Türkiye ile bütün alanlarda ilişkilerimiz daha da artsın'' dedi.

Vaizi, Konya Dedeman otelde düzenlenen Türkiye-İran Karma Ekonomi Komisyonu (KEK) 25. Dönem Toplantısı'nda, İran ve Türkiye'nin çok önemli ortak noktaları bulunduğunu, bu ortak noktaların her birinin kendi başına ilelebet iki devletin birbirine bağlanması için yeterli görüldüğünü belirtti.

Ortak değer olan Hazreti Mevlana'nın, Konya'yı İran'a ve diğer illere her anlamda bağlayabileceğini vurgulayan Vaizi, burada imzalanacak protokolün, Mevlana'nın da inayeti sayesinde işlerin daha hızlanmasına vesile olacağını ifade etti.

''Sayın Cevdet Yılmaz geçen oturumda, bizim banka başkanlarımızla görüştü. Bankacılıkla ilgili sorunlarımızın büyük kısmı dün çözüldü. İran Millet Bankası, sizin için artık bütün bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilir. Halkbank bizim hep yanımızda olmuştur. Zor günlerde yanımızda olan arkadaşlarımızı hiçbir zaman unutmayız. Ambargo döneminde en iyi arkadaşımız Türkiye idi. Biz öyle bir şey yapmalıyız ki Türkiye ile bütün alanlarda ilişkilerimiz daha da artsın. Türkiye ön plana çıkmalı, sanayisine öncelik verilmelidir. Türkiye her açıdan bizim için önceliklidir.''

 

'TÜRKİYE'YE GELDİĞİMİZDE HİÇ YABANCILIK ÇEKMİYORUZ'

''Geçen yıl 1 milyon 700 binden fazla kişi, Türkiye'yi seçmiş. Bugün sadeceNevruz Bayramı'nda 43 bin kişi Van'a gitmiş. Bu bizi mutlu ediyor. Çünkü Türkiye'ye geldiğimizde hiç yabancılık çekmiyoruz. Üniversiteler arası iş birliği de çok önemlidir. Alt yapılarımızı bu doğrultuda geliştirmeliyiz. Eğer bilimsel iş birliklerimiz devamlı gelişirse, ticaretimiz de o ölçüde gelişir.''

Konuşmaların ardından, Vaizi ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, KEK protokolünü imzaladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.