Sosyal Medya

Coğrafyamız

Azerbaycan ana muhalefet partisi: Ermenileri koruyan Rusya

Azerbaycan ana muhalefet partisi (AXCP) başkanı Rusya’ya sert ithamlarda bulundu. Azerbaycan ana muhalefet partisi (AXCP) başkanı Rusya’ya sert ithamlarda bulundu.



Timetürk'ten Furkan Azeri'nin haberine göre; Azerbaycan ana muhalefet partisi BaÅŸkanı Ali Kerimli, son günlerde Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında yaÅŸanan savaÅŸla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 


Kerimli, DaÄŸlık KarabaÄŸ'ın iÅŸgalinden Rusya'yı sorumlu tutarak ‘'Ermeniler Rusya'nın güvencesinde topraklarımızı iÅŸgal etti ve bugüne kadar da Rusya'nın bu iÅŸgalin devam etmesini saÄŸladığını herkes bilmektedir. Son dört günlük savaÅŸta Rusya'nın bize baskıları olmasaydı iÅŸgalci Ermenilerin akıbeti ne olurdu? EÄŸer Rusya engel olmasaydı kahraman ordumuz kısa zamanda topraklarımızı iÅŸgalden kurtarırdı. Bütün bunlardan sonra Azerbaycan'ı Rusya'nın güdümüne salmak, 20 Ocak ÅŸehitlerinden baÅŸlamış son savaÅŸta verdiÄŸimiz ÅŸehitlere kadar bütün ÅŸehitlerimizin ruhuna hakarettir'' dedi.

Azerbaycan ordusunun Rusya ile askeri iÅŸbirliÄŸinin de bir an önce sonlandırıp Türkiye ile askeri alanda daha sıkı iÅŸbirliÄŸi yapması gerektiÄŸini belirten Kerimli, sözlerini şöyle bitirdi: 

“Azerbaycan ordusu, Rusya silahlarına baÄŸlılığını azaltmalıdır. Ordudaki silahların büyük çoÄŸunluÄŸu Rusya silahıdır. Rusya istediÄŸi zaman bu silahları bize vermeyebilir. Ayrıca düşman tarafının silahları da ekseriyetle Rus silahıdır. Hatta Rusya karşı tarafa daha kaliteli silahlar veriyor ve Ermeni tarafı bu silahları iyi tanıyor bu yüzden biz Türkiye ve Batı devletleriyle askeri iÅŸbirliÄŸini aratılmalıyız”.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.