Sosyal Medya

Güncel

'Birileri koruma altına mı aldı seni?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1999'da Pensilvanya'ya giden Fethullah Gülen'e seslendi. "Neden kaçtın?" diye soran Erdoğan, "Birileri koruma altına mı aldı seni?" dedi.



Ä°stanbul Ãœmraniye'de açılış törenine katılan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "paralel yapı" dediÄŸi Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen'e seslendi. "Neden Pensilvanya'ya gittin? Birileri koruma altına mı aldı seni?" diye soran ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi:

"Sene 99. Kaç, Pensilvanya’ya git ve orada bazı tohumlar at. Kendini gizle. Acaba oradan Türkiye Cumhuriyeti devletini nasıl ele geçiririz… Neden kaçtın? Ne iÅŸin var orada? Buraya gel, neden gelmiyorsun? Birileri koruma altına mı aldı seni? Neden gelmiyorsun? Bunlarda imam çokmuÅŸ. Hepsi de kaçıp gidiyor. Bir kısmı zaten cezaevinde. Bir kısmı deÄŸiÅŸik ülkelerde dolaşıyor. Ä°nlerine gireceÄŸiz demiÅŸtik. Girdik, giriyoruz ve girmeye devam edeceÄŸiz. Legal görünüm altında illegal terör örgütlerine, yapılanmalarına bu ülkede müsaade edilmez, edilmeyecektir."

"Hayalim gerçekleşiyor"

Ãœmraniye EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Kadın DoÄŸum ve Çocuk Hastalıkları ek hizmet binasının açılışını yapan ErdoÄŸan’ın konuÅŸmasından diÄŸer satır baÅŸları şöyle:

"Åžimdi hayalim gerçekleÅŸiyor. Åžehir hastaneleri bir bir hayata geçiyor. Bu hastanelere girdiÄŸiniz zaman hastanede yok yok, bütün her ÅŸey orada yapılıp oradan çıkacaksınız. Her ÅŸehrin bir merkezinde ÅŸehir hastanesi olacak. Adres Amerika'nın Cleveland'ı deÄŸil, her ÅŸehrin hastanesi olacak. Ä°nÅŸallah eskiden Çekmeköybölgesinde devasa uçak pistinin olduÄŸu yere ÅŸehir hastanesi kuruyoruz. Ä°kitelli’de baÅŸladı, inÅŸası devam ediyor. Ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız. Bunları yapacağız. Ä°hale sürecinde olan 14 ÅŸehir hastanesini 2018’de tamamlayacağız."

Sağlık çalışanlarına şiddet

"Sizlere de yanlış yapıldığını duyuyorum sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili saldırılar asla kabul edilemez. Bu tür yanlış yollara sapanları uyarmak istiyorum. Sağlık çalışanlarımız özellikle terörle mücadelenin yoğun sürdüğü yerlerde gerçekten çok büyük başarı hikâyeleri yazıyorlar."

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.