Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan ABD'deyken hastalandı mı?

Holland Başbakanı Rutte'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinde hastalandığına dair iddiaları doğruladığı öne sürüldü.



ABD'nin baÅŸkenti Washington'da düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi esnasında CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'la görüşmeyi planladığını aktaran BaÅŸbakan Mark Rutte, “Niyetim, Türk CumhurbaÅŸkanı ile daha uzun bir görüşme yapmaktı ancak kendisi karın aÄŸrısı ÅŸikayetiyle ayrıldığı için görüşmemiz gerçekleÅŸemedi” dedi.

‘ERDOÄžAN'IN CNN'DEKÄ° KONUÅžMASI BÄ°ZÄ° ÅžAÅžIRTTI'

Hollandalı Demokratların muhalefet lideri Alexander Pechtold ile Rutte'nin görüşmesi, Hollanda Parlamentosu'nun resmi internet sitesinde yayımlanan tutanaklara yansıdı.

Tutanaklara göre, ErdoÄŸan'ın CNN'deki konuÅŸmasının kendilerini ÅŸaşırttığını belirten muhalefet lideri, "Kendi kendime soruyorum, böyle bir saldırı (Brüksel saldırısı) olduktan sonra ErdoÄŸan neden böyle konuÅŸmuÅŸ olabilir? BaÅŸbakanımızın sorumluluÄŸu kapsamında bu konuda Türkiye'den açıklama yapılmasını istedi mi? BaÅŸbakanımız ve Türkiye arasında bu konuda irtibat oldu mu?" sorularını yöneltti. 

‘SAÄžLIK SEBEBÄ°YLE ANÄ°DEN GÄ°TMÄ°ÅžTÄ°'

Başbakan Rutte de bunun üzerine şu açıklamada bulundu:

"Tabii yetkililer arasında irtibat oldu. Sanırım o çarÅŸamba ve perÅŸembe günü, o kiÅŸinin Schiphol Havalimanı'ndan seyahat ettigi söylendiÄŸinde durumun gerçek olup olmadığı DışiÅŸleri Bakanlığımız ile Adalet ve Güvenlik Bakanlığımız tarafından kontrol edildi. Yani birçok seviyede Türkiye ile irtibat oldu. Benim kendi niyetim, geçen hafta cuma günü Washington'da ikimizin de katıldığı Nükleer Zirve'de Türk CumhurbaÅŸkanı ile daha uzun görüş alışveriÅŸinde bulunmak idi. Ancak kendisi karın aÄŸrısı nedeniyle ayrıldığı için o görüşmemiz gerçekleÅŸmedi. Aniden gitmiÅŸti, anladım ki, bir saÄŸlık gerekçesi varmış."

Ä°DDÄ°ALAR YALANLANMIÅžTI

Erdoğan'ın ABD ziyaretinde rahatsızlandığı iddia edilmiş ancak geziyi takip eden gazeteci Hakan Çelik, bu tarz haberleri sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yalanlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.