Sosyal Medya

Güncel

Kerry'nin sürpriz Afganistan ziyaretinde sürpriz patlama

Afganistan’ın başkenti Kabil’e, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin sürpriz ziyaretinin ardından 2 roket fırlatıldı.



ABD Dışişleri Bakanı Afganistan'a süpriz bir ziyarette bulundu. Afganistan Dışişleri Bakanı Selahaddin Rabbani ile bir görüşme yapan Kerry'nin ziyaret satlerinde 2 roket fırlatıldı. Patlamaların ardından şehirde gergin saatler yaşandı.

Polis kaynakları, Kabil’in diplomatik bölgesinin (Wazir Ekber Han) yakınında AyÅŸeyi Durrani okulu ve çevresine iki roketin isabet ettiÄŸini ve kimsenin zarar görmediÄŸini söyledi.

Saldırı, Kabil'de ABD DışiÅŸleri Bakanı Kerry’nin Afganistan Devlet BaÅŸkanı EÅŸref Gani, Ä°cra Heyeti BaÅŸkanı Abdullah Abdullah ve diÄŸer üst düzey yetkililerle yaptığı görüşmelerinin ardından yapıldı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Kabil'deki diplomatik bölgede meydana gelen patlmalar ile ilgili polis geniş çaplı operasyon başlattı.

KERRY: BİRLİK HÜKÜMETİ BEŞ YIL DAHA GÖREVDE

ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry, Afganistan ziyaretinde Devlet BaÅŸkanı EÅŸref Gani ve Ä°cra Heyeti BaÅŸkanı Abdullah Abdullah ile görüştü.

Gani ile ortak basın toplantısı düzenleyen Kerry, Afganistan'da ulusal birlik hükümetinin 5 yıl görev yapacağını vurguladı.

Kerry, "Ulusal birlik hükümetin görev süresi 5 yıldır. Ulusal birlik hükümetin kurulması için (Eylül 2014'te) imzalanan anlaÅŸmada, 2 sene sonra icra heyeti baÅŸkanlığını, baÅŸbakanlık ile deÄŸiÅŸtirmek için halk meclisinin (Loya Cirge) kurulması belirtilmiÅŸti ama halk meclisinin kurulması, birlik hükümetinin sona ermesi anlamına gelmiyor." dedi.

Kerry, Gani ve Abdullah’ın halk meclisini uygun bir zamanda kurup icra heyeti baÅŸkanlığını baÅŸbakanlık ile deÄŸiÅŸtirmek için halka fırsat sunacağından emin olduÄŸunu ifade etti.

"TALÄ°BAN BARIÅž SÃœRECÄ°NE KATILSIN"

ABD DışiÅŸleri Bakanı Kerry, Taliban’ı barış sürecine katılmaya davet ederek, ülkedeki ÅŸiddete konuÅŸarak son vermelerini talep etti.

Kerry, ülkesinin Afgan ordusuna destek vermeyi sürdüreceÄŸini de vurguladı.  

Devlet BaÅŸkan Gani ise, ABD’ye teÅŸekkür ederek ülkedeki yolsuzlukla ciddi bir ÅŸekilde mücadele edeceÄŸini vurguladı.

Afganistan’da 2014’te yapılan ve 8 adayın yarıştığı devlet baÅŸkanlığı seçiminin ilk turunda hiçbir aday yüzde 50 bandını aÅŸamayınca ikinci turda yarışan Gani ve Abdullah sonuçlar üzerinde anlaÅŸamamıştı.

Abdullah Abdullah, rakibi Gani’nin hile yaptığını öne sürerek seçim sonuçlarını kabul etmeyeceÄŸini açıklamıştı.

Bunun üzerine ABD DışiÅŸleri Bakanı Kerry iki kez Afganistan’ı ziyaret ederek Gani ve Abdullah’ı ulusal birlik hükümeti kurmaları konusunda ikna etmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.