Sosyal Medya

Güncel

Büyükçekmece Belediyesinden Bulgaristan'a cami

Büyükçekmece Belediyesi, Bulgaristan’ın Gorna Oryahovitsa kentinde cami yaptırdı



Büyükçekmece Belediye BaÅŸkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatıyla, Bulgaristan’ın Gorna Oryahovitsa kentinde yaptırılan cami törenle ibadete açıldı.

Büyükçekmece Belediyesinin Bulgaristan'daki kardeÅŸ ÅŸehri olan Gorna Oryahovitsa’da yaÅŸayan Müslümanların talebi üzerine yapılan "Gorna Oryahovitsa-KardeÅŸ Åžehir Büyükçekmece Camii" açılışında konuÅŸan Akgün, Büyükçekmece Belediyesinin 17 kardeÅŸ ÅŸehri bulunduÄŸunu ancak iliÅŸkilerin en fazla geliÅŸtiÄŸi ve sıcak olduÄŸu kardeÅŸ ÅŸehrin Gorna Oryahovitsa olduÄŸunu kaydetti.

Caminin yapım aÅŸamasında yardımcı olan, destek veren Gorna Oryahovitsa Belediye BaÅŸkanı Dobromir Dobrev’e ve belediye meclisine teÅŸekkür eden BaÅŸkan Akgün, şöyle konuÅŸtu:

"Bizden daha önce de buradaki kilise için yardım talebinde bulunulmuÅŸtu. Bu talebe de anında yanıt vererek kilisenin tüm eksikliklerini karşılayıp, bakım onarım iÅŸlerini gerçekleÅŸtirdik. Sonrasında da burada yaÅŸayan Müslüman halkın bizden cami talepleri oldu. Biz tüm ibadethaneleri Allah’ın evi olarak görür, tüm inançlara saygı duyarız. Bu açıdan, bu talebi de yerine getirerek açılışını gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz Büyükçekmece KardeÅŸ Åžehir Camii’ni yaptırıp ibadete açtık. EmeÄŸi geçen ve katkı sunan herkese teÅŸekkür ederim."

Gorna Oryahovitsa – Büyükçekmece KardeÅŸ Åžehir Camii’nin açılışına BaÅŸkan Akgün'ün yanı sıra Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileri, mahalle muhtarları, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Partisi Milletvekilleri Çetin Kazak, Kamen Kostadinov, Ceyhan Ä°brahimov, Ayhan Etem, Filibe BaÅŸkonsolosluÄŸu Sosyal Ä°ÅŸler AtaÅŸesi Metin AktaÅŸ, Gorna Oryahovitsa Belediye Meclis BaÅŸkanı Daniel Kostadinov, Bölge Müftüsü Süleyman Mehmetov ve Gorna Oryahovitsa’da yaÅŸayan Müslümanlar katıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.