Sosyal Medya

Güncel

Aliyev: Ermenilere gerekli cevap verildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Bu ayın başında cephe hattında çıkan çatışmalarda Ermenilere gerekli cevap verildi ve askeri mevzilerimiz daha da güçlendi” dedi.



Ä°HA'nın haberine göre, Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev'in baÅŸkanlığında Bakanlar Kurulu toplandı. Bakanlar Kurulu ÅŸiddetli çatışmalarda hayatını kaybeden Azerbaycan askerlerinin anısına bir dakikalık saygı duruÅŸuyla baÅŸladı. CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev'in baÅŸkanlığında toplanan Bakanlar Kurulunda 2016 yılı 1. çeyreÄŸinde sosyal ekonomik kalkınmanın sonuçları ve yapılması gereken görevler konusunda oturum düzenlendi.

CumhurbaÅŸkanı Aliyev, oturumun açılış konuÅŸmasında “Bu ayın başında cephe hattında çıkan çatışmalarda Ermenilere gerekli cevap verildi ve askeri mevzilerimiz daha da güçlendi” dedi. Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev, yaÅŸanan kanlı çatışmaların Ermenistan'ın iÅŸgalci siyasetini devam ettirdiÄŸini, barışı istemediÄŸini ve müzakereler sürecini bozmaya çalıştığını bir daha gösterdiÄŸini bildirdi. Kanlı çatışmaların ardından uluslararası kamuoyunun bu konuya iliÅŸkin rahatsızlığını dile getirdiÄŸini bildiren CumhurbaÅŸkanı Aliyev, “Azerbaycan müzakereler sürecini destekliyor ve bu meselenin çözüleceÄŸine umut ediyor” dedi. CumhurbaÅŸkanı Aliyev, halkların kendi kaderini belirleme ilkesinin, ülkelerin toprak bütünlüğünün ihlaline hizmet etmemesi gerektiÄŸini açıkladı.

Aliyev, “Hiçbir zaman Azerbaycan toprağında ikinci Ermeni devleti oluÅŸturulmasına izin vermeyeceÄŸiz. Kanlı çatışmalarından sonra uluslararası kamuoyu rahatsızlığını ifade etti. AGÄ°T Minsk Grubu, AGÄ°T Minsk Grubu EÅŸ baÅŸkanı olan ülkeler barış görüşmelerine devam edilmesine ve sorunun barışçıl yollarla çözülmesinden yana. Biz de bunu istiyoruz. Defalarca bu sorunun barışçıl, siyasi yolla çözülmesi gerektiÄŸini söyledik. Bugün de görüşmeler sürecini destekliyoruz ve umuyoruz ki, bu görüşmeler bir sonuca varacaktır. Çözüm aslında çok basit. Ermeniler iÅŸgal edilmiÅŸ topraklardan çıkmalı, Azerbaycan vatandaÅŸları kendi topraklarına dönmelidir. Ondan sonra bölge barış ve güven içinde olur” açıklamasını yaptı.

“ABD, SORUNUNUN AZERBAYCAN'IN TOPRAK BÃœTÃœNLÜĞÜ ÇERÇEVESÄ°NDE ÇÖZÃœMÃœNDEN YANA”

Bu yılın birinci çeyreÄŸinde bir çok ülkeyi ziyaret ettiÄŸini vurgulayan Ä°lham Aliyev, “Azerbaycan'ı 10 yabancı devlet ve hükümet baÅŸkanı ziyaret etti. Tüm bunlar Azerbaycan'ın etkin dış politika siyaseti ile ilgilidir. ABD'ye ziyaret çerçevesinde verimli görüşmeler yapıldı, ülkelerimiz arasındaki iliÅŸkiler her iki taraf için yeni olanaklar sunuyor. ABD yetkilileri DaÄŸlık KarabaÄŸ sorununun Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözümünden yana” dedi.

Bölgede yeni iÅŸbirliÄŸi biçiminin ortaya çıktığını belirten Aliyev, “Azerbaycan-Ä°ran-Rusya, Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye üçlü formatları bölgede güvenliÄŸin saÄŸlanması ve iÅŸbirliÄŸinin geliÅŸmesine hizmet ediyor” ifadelerini kullandı.

BU YILIN İLK ÇEYREĞİNDE 37 BİN YENİ İŞ YERİ KURULDU

Bu yılın ilk çeyreÄŸinde gayri safi yurtiçi ürün oranının düşmesine raÄŸmen, yıl içinde büyümenin öngörüldüğünü belirten CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev, “Tüm mali, ekonomik sektörünün geleceÄŸe dönük ilkeler temelinde geliÅŸmesi önemlidir. Bölgesel kalkınma programının uygulanması, yatırımların yapılması, Kuzey-Güney ve DoÄŸu-Batı ulaşım koridorlarının oluÅŸturulması ile baÄŸlı çalışmalar yapılıyor. ‘Güney Gaz Koridoru' projesinin gerçekleÅŸmesi yönünde çalışmaların grafiÄŸe uygun olarak devam ediyor” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.