Sosyal Medya

Güncel

Numan Kurtulmuş'tan 'bölünme' çıkışı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, '78 milyonu bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek' dedi...



Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Bu memlekette 78 milyon insanımızı bu Türktür, Kürttür, Araptır, Çerkezdir, Lazdır diyerek bölmeye kimsenin, Allah'ın izniyle gücü yetmeyecek." dedi.

Kurtulmuş, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Bayrampaşa İlçe Danışma Meclisinde, Türkiye'nin son 13-14 yıl içinde büyük merhaleler aldığını, büyük mesafeler kat ettiğini belirterek, Türkiye'nin 64 - 65 yıllık çok partili siyasi hayattaki verilen mücadelelerle geldiği nokta itibarıyla bugün geçmişle kıyas edilemeyecek bir yerde olduğunu anlattı.

Bununla birlikte Türkiye'nin henüz şampiyonlar liginde olmadığını, şampiyonlar ligine çıkması, dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olması, dünyaya yön veren ülkelerden birisi olabilmesi için biraz daha gayrete ihtiyaçları olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Evet birinci ligde iyi bir yerdeyiz ama henüz play off oynuyoruz, süper lige çıkmadık. Süper lige çıkmak için bu play off'u geçmemiz, bir basamak daha yukarıya sıçramamız, ekonomik siyasi kültürel ve sosyal bakımdan daha ileriye gitmemiz lazım" diye konuştu.

Türkiye'nin bu bölgenin amiral gemisi olan bir büyük ülke olarak hem bölgeye hem dünyaya bir türlü etki edecek gücü olmasını istemeyenlerin Türkiye'nin ayaklarından çektiğini belirten Kurtulmuş, Türkiye'ye diz çöktürmeye çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'yi bu anlamda kendi iç problemleriyle boğuşan bir ülke haline getirmek istediklerini ifade eden Numan Kurtulmuş, terörün arkasındaki esas nedenin bu olduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, "Türkiye'nin, büyük güçlü bir ülke olarak ayağa kalkmasını istemeyenler, geçmiş dönemlerde sağ sol kavgalarını, Alevi Sunni çatışmalarını, yine PKK ve ondan evvel ASALA örgütü ile Türkiye'ye karşı terörü bir koz olarak kullandılarsa şimdi de Türkiye'yi ayaklarından çekerek, tutarak, geriletmek, diz çöktürmek istiyorlar. Bu bir anlamda, bir ölçüde 100 sene önceki bir asır önceki yarım kalmış hesabın tekrar açılması ve görülmeye çalışılması meselesidir." diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.