Sosyal Medya

Güncel

Dumeyr'deki işçiler serbest

Suriye'de IŞİD'in iki gün önce Şam'ın doğu kırsalında bir çimento fabrikasına gerçekleştirdiği saldırıdan sonra bölgede en az 300 işçi IŞİD tarafından rehin alındı. 140 işçi IŞİD'in elinden kaçarken, yerel aşiretlerin devreye girmesiyle örgüt geri kalan 170 işçiyi de bıraktı.



IŞİD’in Åžam’ın doÄŸu kırsalında ilerlemesinden sonra AFP’ye konuÅŸan yerli halk, bölgede 250 kiÅŸinin kayıp olduÄŸunu açıklamıştı.  Åžam’ın DoÄŸu kırsalındaki Dumeyr bölgesinde yaÅŸanan olayda daha sonra bu kiÅŸilerin bölgedeki çimento fabrikasında çalışan işçiler olduÄŸu anlaşıldı. 140 işçi, IŞİD'in elinden kaçmayı baÅŸarırken, Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi'ne göre Dumeyr'deki aÅŸiret liderlerinin devreye girmesiyle IŞİD geri kalan 170 işçiyi daha serbest bıraktı. 

El Badiye çimento fabrikası, Åžam’a 50 kilometre mesafedeki Dumayr kırsalında yer alıyor. Bölge iki gün önce IŞİD’in saldırısına uÄŸramıştı. SOHR, rejimin havadan gerçekleÅŸtirdiÄŸi bombardımanda 18 sivilin öldüğünü söylemiÅŸti.

AFP’ye konuÅŸan Suriye güvenlik kaynakları, IŞİD’in bölgedeki termik santrali ve hava üssünü de almaya çalıştığını ancak baÅŸarısız olduÄŸunu söyledi.

 

 
 

 

Kaynak: AFP ve Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.