Sosyal Medya

Güncel

Meteoroloji uyardı; yağmur geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki haftaya, Salı’dan itibaren yağmurla başlayacağımızı açıkladı.



Yapılan açıklamada, yurdun hafta sonundan itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen nispeten serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin ve hafta boyunca yurdun büyük bir bölümünde yağışların görüleceğinin tahmin edildiği bildirildi. Meteoroloji'nin açıklamasında ayrıca ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının; cumartesi günü yağışla birlikte batı bölgelerden başlayarak, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede, 6 ila 12 derece olmak üzere, ülke genelinde azalacağının ve mevsim normalleri civarında seyretmesinin beklendiği belirtildi.

Yağışlı sistemin, salı ve çarşamba günlerinde de ülkenin büyük bir bölümünde etkisini sürdüreceğinin tahmin edildiği bildirildi. Meteoroloji'nin cumartesi, pazar, pazartesi günleri yurt geneli için hava tahmini şöyle oldu:

Cumartesi Günü: Marmara'nın doÄŸusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzey ve doÄŸusu, Karadeniz'in iç kesimleri, DoÄŸu Anadolu'nun kuzey ve batısı, GüneydoÄŸu Anadolu'nun batısı, DoÄŸu Akdeniz'in doÄŸusu ile Antalya, Zonguldak, Bartın, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinin saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Rüzgârın; İç Anadolu'nun güneyi ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde, güneyli yönlerden kuvvetli (30-50km/saat) esmesi bekleniyor.

Pazar Günü: Mersin, Karaman ve Aksaray çevreleri dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. SaÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak ÅŸeklinde görülecek yağışların; DoÄŸu Anadolu'nun batısı (Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, MuÅŸ) ile KahramanmaraÅŸ, Adıyaman, Diyarbakır, Karabük, Kastamonu çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinde kuvvetli (21-50mm) olacağı tahmin ediliyor.

Pazartesi Günü: GüneydoÄŸu Anadolu'nun batısı ile Hatay çevreleri dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceÄŸi, yağışların da genellikle saÄŸanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında ise gök gürültülü saÄŸanak ÅŸeklinde olması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.