Sosyal Medya

Güncel

İsrail saldırılarında binlerce çocuk yetim kaldı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar, yetim kalan çocukların sayısını artırıyor



Ä°srail’in Gazze Åžeridi’ne düzenlediÄŸi saldırıların, yetim kalan çocukların sayısını artırdığı bildirildi.

Filistin Sosyal Ä°ÅŸler Bakanlığının Dünya Yetimler Günü münasebetiyle yayınladığı verilere göre, Gazze Åžeridi’nde 200-2014'te düzenlenen 3 saldırıda yaralanan 3 bin 366 çocuk da dahil olmak üzere çeÅŸitli nedenlerden dolayı yetim kalan 20 bin çocuk bulunuyor.

Veriler, söz konusu yetim çocukların yüzde 34,2’sinin 5 ile 11 yaÅŸları arasında olduÄŸunu gösteriyor.

Bakanlığa baÄŸlı Sosyal YardımlaÅŸma Kurumu Genel Müdürü Ä°timat et-TarÅŸavi, Gazze’deki yetim çocuk sayısının Ä°srail’in saldırıları yüzünden arttığına dikkati çekerek, Ä°srail’in Gazzeli çocukları çocukluklarından mahrum ettiÄŸini vurguladı.

Ä°srail’in Gazze’ye uyguladığı ablukanın yetimlerin zorluklarını artırdığına da deÄŸinen TarÅŸavi, yetimlerin çoÄŸalmasının devlet kurumlarının yükünü artırdığını belirtti.

Ä°lkokula anne-babasız baÅŸlayan 6 yaşındaki Filistinli kız çocuÄŸu Lin’in 18 yaşındaki ablası Raviye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kız kardeÅŸinin, anne-babasının Ä°srail’in Gazze’ye düzenlediÄŸi son saldırıda hayatını kaybetmesinden bu yana ÅŸokta olduÄŸunu ve annesi hayatta olan herhangi bir çocuÄŸu her gördüğünde aÄŸlamaya baÅŸladığını anlattı.

Anne-babasını kaybeden ve ailesinden geriye üç kardeÅŸi kalan 11 yaşındaki Yasir Sabri de hayatta iken annesinin kendilerine nasıl yemek hazırladığını anlatarak, 5 yaşındaki küçük kız kardeÅŸi Nur’un sürekli kendisini kimin giydireceÄŸini, saçlarını kimin tarayacağını sorduÄŸunu üzülerek aktardı.

Annesini ve üç kardeÅŸini Ä°srail’in son saldırısında, babasını ise trafik kazasında kaybeden 8 yaşındaki AyÅŸe eÅŸ-Åženyar ise annesinin geri dönüp ödevlerinde yardımcı olmasını ve yanağından öpmesini temenni ettiÄŸini, dünyadaki diÄŸer çocuklar gibi yaÅŸamak istediklerini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.