Sosyal Medya

Güncel

Gazzeli mühendis ablukaya buluşu ile direniyor

İsrail ablukası altındaki Gazze'de yaşayan mühendis Muhammed Ebu Matar, imkansızlıklara rağmen kendi üç boyutlu yazıcısını üretti. Ebu Matar'ın ürettiği yeni yazıcı, Filistin'de bir çok alanda kullanılabilecek.



Gazzeli mühendis Muhammed Ebu Matar'ın abluka altındaki bölgede bulamadığı bazı malzemeler vardı. Ebu Matar, Ä°srail'in Gazze'ye geçiÅŸine izin vermediÄŸi malzemeleri üretmenin baÅŸka bir yolunu buldu. 

Uzun süre internetten 3 boyutlu yazıcının nasıl yapıldığını anlatan videoları izledi. Sonunda baÅŸardı. 

Yapay vücud parçaları dahil birçok mazlemenin çıktısını verebilen bir yazıcıyı kendi başına üretti. 

Daha önce de bu tür bir vihaz geliÅŸtirmek için defalarca denemelerde bulunduÄŸunu anlatan Ebu Matar, "Gazze'ye giriÅŸine izin verilmeyen malzemelere ihtiyacımız var. Gazze'deki zorlukları herkes biliyor. Birçok insan organlarını kaybetti. Bu yüzden engelli bir ÅŸekilde yaÅŸamak zorunda kalan insanlarımız var. Bu yazıcı, yapay vücut parçaları üretmemize yardımcı olacak. Tasarımcılara daha fazla esneklik tanıyacak" dedi. 

Ebu Muhammed, yazıcıyla eÄŸitimde kullanılabilecek malzemelerin de üretilebileceÄŸini söylüyor, yüksek teknolojiyle üretilmiÅŸ malzemelerin, cisimlerin öğrencilerin bazı konuları anlamasına yardım edeceÄŸini vurguluyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.