Sosyal Medya

Dünya

Putin: Suriye'de amacımız IŞİD değil Esad'dı...

Putin, daha önce yaptığı "Suriye’de asıl amacımız terörle mücadele" açıklamasının tam tersi, "amacımız IŞİD’i vurmak değil, Esad’ı güçlendirmek idi" açıklaması geldi



Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki Rus askeri gücünün ana hedefi olan Suriye devletini güçlendirilmenin amacına ulaştığını söyledi.

Rus lider, Rusların Suriye’deki askeri operasyonlarının Moskova'nın dünyanın lider ülkeleri ile iliÅŸkilerinin yeniden oluÅŸumunu saÄŸladığını söyledi. Putin daha önce de Suriye’de Rus birliklerinin ana hedefinin terörle mücadele olduÄŸunu bildirmiÅŸti.

Interfax ajansı St. Petersburg'da bir medya forumunda konuÅŸan Putin’in ÅŸu sözlerine yer verdi:
"Biz orada görevimizi yerine getirdiÄŸimiz bir gerçektir. Ancak Suriye’de radikal deÄŸiÅŸim gerçekleÅŸti demek için çok erkendir. Bizim görevimiz öncelikle Suriye’nin devlet yapısını ve meÅŸru yönetimini güçlendirmek oldu

Putin Suriye'deki Rus askeri operasyonlarının terörle mücadelede diğer ülkelerle işbirliğine katkıda bulunduğunu da savundu.

Rus lider buna örnek olarak da ülkesinin ABD ile iliÅŸkilerin örnek gösterdi. "Biz iki ülke arasında bilgi alışveriÅŸi merkezi oluÅŸturduk, devamlı olarak istiÅŸareler yapıyoruz, özellikle belirtmeliyim ki Suriye’de barışı saÄŸlamak ve onu denetlemek için mekanizmalar oluÅŸturduk” dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.