Sosyal Medya

Dünya

ABD, İslamcılık konusunda ikilem içinde

Brookings Enstitüsü Araştırmacısı Şadi Hamid, dünyaya demokrasi taşıma misyonunu lduğunu iddia eden ABD'nin seçimle işbaşına gelen İslamcılardan ise hazzetmediğini söyledi



Brookings Enstitüsü AraÅŸtırmacısı Åžadi Hamid, ABD’nin demokrasi konusunda ikilem içerisinde olduÄŸunu, seçim kazanıp iÅŸ başına gelen Ä°slamcılardan hazzetmediÄŸini söyledi.

Turkish Heritage Organization (THO) tarafından düzenlenen ve ABD'nin Ortadoğu politikasının masaya yatırıldığı panelde konuşan Hamid, İslam ve demokrasi söz konusu olunca dünyaya demokrasi taşıma misyonunu hatırlatan ABD'nin, demokratik yöntemlerle seçim kazanıp iş başına gelen İslamcılardan ise hiç hazzetmediğini vurguladı. Bunu "İslamcılık ikilemi" olarak niteleyen Hamid, bu açmazın Arap Baharı sürecinde Obama yönetimi için zor bir sınav olduğuna dikkati çekti.

Amerikan Girişimcilik Enstitüsü Dış ve Savunma Politikası Çalışmaları Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Danielle Pletka da Obama yönetiminin Irak tecrübesinin ardından Ortadoğu'daki çatışmaları olabildiğince askersiz yöntemlerle çözme yaklaşımını benimsediğini anlatarak, bunun özellikle Suriye'de iflas eden bir politika olduğunu vurguladı.

"Obama, Ortadoğu politikasının doğru olduğunu düşünüyor" diyen Pletka, ABD'nin ne Suriye'de ne de herhangi bir Ortadoğu ülkesinde ahlaki bir duruş sergilediğini savundu.

Georgetown Üniversitesi Öğretim Üyesi Matthew Kroening de Obama yönetiminin özellikle İran'la nükleer anlaşma konusunda başarılı olduğunu ancak aynı başarıyı Suriye konusunda gösteremediğini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.