Sosyal Medya

Güncel

Mahkemede "Öcalanlı" tehdide ceza!

Hapis cezası bulunan Erdal Çobanoğlu, "Ben hapisten çıktıktan sonra Abdullah Öcalan'ı arayacaksınız" deyince 6 bin lira para cezası aldı.



Erzurum'da 'gece vakti konutta yaÄŸma' suçundan 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Erdal ÇobanoÄŸlu, kararın ardından mahkeme heyetini Abdullah Öcalan'lı tehdit ettiÄŸi gerekçesiyle 6 bin lira para cezasına çarptırıldı.

"BEN ÇIKTIKTAN SONRA ÖCALAN'I ARAYACAKSINIZ"

Erdal ÇobanoÄŸlu Ä°.Y.'ye karşı iÅŸlediÄŸi 'Gece vakti konutta yaÄŸma' suçundan 1'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 16 Haziran 2015 tarihinde karar duruÅŸmasına çıktı. Mahkeme heyeti, 28 yaşındaki Erdal ÇobanoÄŸlu'nu 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Aldığı ceza karşısında sinirlenen ÇobanoÄŸlu, mahkeme heyetini "Adalet mülkün temeli deÄŸil sayın baÅŸkanım. Åžunu söyleyeyim bu ceza biter ben ceza evinden çıktıktan sonra Abdullah Öcalan'ı arayacaksınız" diye konuÅŸtu.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Mahkeme heyeti, sanığın karardan sonraki sözlerini tutanak altına alarak ÇobanoÄŸlu'ndan ÅŸikayetçi oldu. Heyetin ÅŸikayeti üzerine Erdal ÇobanoÄŸlu hakkında Erzurum 2'nci Asliye Ceza Mahkemesinde 'tehdit' suçundan 7 ay 15 günden 3.5 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

"SİNİR ANIMDA AĞZIMDAN ÇIKTI"

Haksız yere ceza aldığını ileri süren Erdal ÇobanoÄŸlu, bu nedenle eÅŸinden boÅŸandığını söyledi. Mahkemede dinlenmediÄŸini savunan ÇobanoÄŸlu, "Sinir anında aÄŸzımdan bu sözler çıkmış ama net olarak hatırlamıyorum. Bu sözleri hatta Abdullah Öcalan'ı konu edecek bir insan kesinlikle deÄŸilim. Bunu kabul edemem. Bu dönemde yargılamanın benim ailemin üzerinde çok fazla etkisi oldu. Çoluk çocuÄŸumdan haber alamadım. Psikolojim bozuldu. Bunun üzerine de bu ÅŸekilde ceza alınca, o anki ruh halimle bir ÅŸeyler söylemiÅŸim. PiÅŸmanım, devletimin beni affetmesini istiyorum. Aldığım diÄŸer cezaların yanında bu ceza az kalacak ama böyle bir suçtan ceza almayı kendime yediremiyorum" diye konuÅŸtu.

Mahkeme Erdal Çobanoğlu'nu 'tehdit' suçundan 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın eylemini birden fazla müştekiye işlemesi nedeniyle cezayı 10 aya çıkaran mahkeme, bunu da 6 bin lira para cezasına çevirdi. Mahkeme, Erdal Çobanoğlu'nun 6 bin liralık adli para cezasını 20 eşit taksitle ödemesini kararlaştırdı.

Kaynak : Ajanslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.