Sosyal Medya

Güncel

Nusaybin'de PKK'ya özel müdahale

PKK'nın binaların altına yerleştirdiği patlayıcılar ile ağır kayıplar vermeyi amaçladığı TSK, bölgede özel olarak eğitilmiş ekipleri kullanma kararı verdi.



PKK, operasyonların sürdüğü Mardin'in Nusaybin Ä°lçesi'nde, geniÅŸ bir alanda binaların altına çok büyük miktarda patlayıcı tuzakladı. PKK, diÄŸer yandan kırsalda yeni eylemler amaçlıyor. Hükümetin yürürlüğe koyduÄŸu ve her hafta uygulaması takip edilen 81 maddelik Terörle Mücadele ve Restorasyon Eylem Planı'nda güvenlik ve kuvvet planlamasına iliÅŸkin de önemli ayrıntılar yer alıyor. PKK'nın stratejilerine karşı hayata geçirilen ‘özel kuvvet' planlaması şöyle:

ÖZEL BİRLİKLER GÖREVE

Habertürk'ün haberine göre, yaz dönemine girilmesiyle terör örgütünün hem kırsalda hem de ÅŸehir merkezlerinde eÅŸzamanlı terör eylemleri yapacağı beklentisinden hareketle meskûn mahalde çatışma eÄŸitimi verilmiÅŸ Özel Harekât birliklerinin sayısı, araç ve teçhizat kapasiteleri artırıldı. Personel ihtiyacını karşılayabilmek için Özel Harekât timlerinin eÄŸitim süreleri kısaltılarak 3.5 aya düşürüldü. 12 bin 500 kiÅŸilikJandarma Özel Harekât (JÖH) timlerinin sayısı en az 20 bine çıkacak. 7 bin 800 olanPolis Özel Harekât (PÖH) timleri de eÄŸitimi tamamlayanlar ve meslek içi kaydırmalarla 20 bine ulaÅŸacak.

TSK'ya bağlı birliklerde, önemli değişiklikler ve kaydırmalar yapıldı; eğitimler verildi. Bingöl, Sarıkamış, Tatvan ve Denizli'deki piyade, motorize piyade ve mekanize piyade tugaylarının tamamı komando tugaylarına dönüştürüldü. Komando eğitimleri tamamlandı. 20 bin askerden oluşan 4 tugay, terör örgütü saldırılarına karşı Tunceli, Bingöl, Ağrı, Hakkâri, Şırnak ve Mardin'de belirlenmiş kritik üs bölgelerine konuşlandırıldı.

NUSAYBÄ°N OPERASYONU

Nusaybin'i adeta son kale olarak gören ve çok büyük miktarda patlayıcı yığınağı yapan PKK, sıkıştığı anda bunları patlatmayı ve büyük can kaybına yol açmayı planlıyor. Edinilen bilgiye göre, binaların altına döşenen patlayıcıları eÅŸzamanlı olarak patlatmak üzere paralel hatlar çeken terör örgütü, bombaları patlatarak 96 kilometrelik bir alanda asker-sivil gözetmeksizin ağır kayıplar verdirmeyi amaçlıyor. Güvenlik birimleri, binaların altına döşenen patlayıcıların aynı anda patlatılmasıyla yumuÅŸak toprak zeminden ötürü neredeyse bölgedeki tüm binaların yıkılacağını deÄŸerlendiriyor. Bu nedenle Nusaybin operasyonu, kalabalık birliklerle deÄŸil, özel eÄŸitimli 100-120 kiÅŸilik sınırlı sayıdaki birliklerle ve diÄŸer bölgelerden farklı hassasiyetle planlanıyor. Öncelikli olarak, mümkün olduÄŸunca sivil halkın, açılacak koridordan tahliyesi amaçlanıyor. Nusaybin operasyonunda zırhlı birliklerin kullanılması planlanıyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.