Sosyal Medya

Güncel

ABD'ye göre IŞİD Libya'da güçleniyor!

Pentagon yetkililer, Libya'da IŞİD üyelerinin sayısının bir yılda iki katına çıktığını iddia ediyor.



ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, Libya'da son dönemde faaliyet gösteren IŞİD mensubu sayısının 6 bine ulaşmış olabileceğini iddia etti.

ABD ordusunun Afrika Komutanlığı'nın başında bulunan General David Rodriguez Pentagon'da gazetecilerle bir araya geldi. IŞİD'in Libya'daki faaliyetleri sorulan Rodriguez, ABD istihbarat birimlerinin tahminlerine göre Libya'da 6 bine ulaşmış olabileceğini iddia etti.

Son dönemde başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere Libya'ya uluslararası askeri müdahaleye dair tartışmalar gündeme getiriliyor.

Geçtiğimiz aylarda da ABD yönetimi, IŞİD'in Suriye'de kontrolünde bulunan kuyulardan elde ettiği petrol miktarı ve bu yolla edindiği gelirin düştüğünü, örgütün Libya gibi yerlerden petrol geliri arayışına girebileceğini bildirmişti.

"PETROL IŞİD'E BIRAKILAMAZ"

ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry, Roma’da hafta içinde katıldığı IŞİD ile mücadele zirvesinde Libya’nın petrol zenginliÄŸine iÅŸaret etmiÅŸ, “Ä°steyeceÄŸimiz son ÅŸey milyarlarca dolar petrol gelirine sahip sahte bir halifelik” ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca Libya’nın Avrupa’ya olan yakınlığı da endiÅŸeyi arttırıyor.

OBAMA'YA BASKI VAR

Amerikalı yetkililer, Irak ve Suriye'de güç kaybeden IŞİD’in yeni hedefinin Libya olduÄŸunu ifade ediyor. New York Times’ın haberine göre ABD BaÅŸkanı Barack Obama’ya da Libya’daki IŞİD yapılanmasına karşı harekete geçmesi için danışmanlarından baskı var. ABD Temsilciler Meclisi Ä°stihbarat Komitesi’nin üyesi California’dan Demokrat vekil Adam B. Schiff de “IŞİD’in Libya’da çok büyük bir bölgeyi tuttuÄŸunu ve etkili ÅŸekilde yönettiÄŸini görebilirsiniz” derken, Libya’nın Avrupa’nın güneyine yakınlığına iÅŸaret ediyor. New York Times, Pentagon yetkililerine dayanarak, IŞİD’in Libya’daki savaşçı sayısının son birkaç ayda iki kattan fazla artarak 5 bin ila 6 bin 500’e çıktığını yazdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.