Sosyal Medya

Güncel

Lavrov: Karabağ'da çözüme çok yakınız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Karabağ sorunu ve Ermenistan-Azerbaycan çatışmasının çözümüne çok yakın olunduğunu söyledi.



Azerbaycan’ın baÅŸkenti Bakü’de RusyaDışiÅŸleri Bakanı Lavrov, Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Cevad Zarif ve Azerbaycan DışiÅŸleri Bakanı Elmar Memmedyarov katılımıyla üçlü toplantı gerçekleÅŸtirildi. Bakanlar, görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantının ana gündem maddesi DaÄŸlık KarabaÄŸ’daki gerginlikti. 3 ülkenin dışiÅŸleri bakanları konunun barışçıl yollarla nasıl çözüleceÄŸini tartıştı. Rusya DışiÅŸleri BakanıSergey Lavrov, Rusya’nın çözüm için önerilerinin olduÄŸunu ve sorunun çözümüne yaklaşıldığını belirtti. Rusya’nın hem Azerbaycan hem de Ermenistan ile iyi iliÅŸkiler içerisinde olduÄŸunu söyleyen Lavrov, tarafların ateÅŸkes mutabakatına uymasını ümit ettiklerini belirtti.

Lavrov, AnlaÅŸmanın bileÅŸenleri artık masamızda. Çözüme çok yakınız. Dün Ä°lham Aliyev ve Memmedyarov’la bu konuyu görüştüm, yarın da Ermeni mevkidaşım Eduard Nalbantyan’la yine bu konuyu görüşeceÄŸim. Keskin niÅŸancıların her gün birbirinin gözüne bakmasını engellemek lazım. Siyasi çözüm için çabaları artırmalıyız ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Azerbaycan DışiÅŸleri Bakanı Elmar Memmedyarov ise Azerbaycan’ın her zaman sorunu barış yoluyla çözmek istediÄŸini, bunun içinse Ermenistan Ordusu’nun iÅŸgal ettiÄŸi topraklardan geri çekilmesi gerektiÄŸini belirtti. Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Cevad Zarif de Ä°ran’ın sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi için destek verdiÄŸini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.