Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸan: Benden onay alamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Geri Kabul anlaşmasına ilişkin, "AB atması gereken adımları atmaz, taahhütlerini yerine getirmezse, Türkiye de anlaşmayı uygulamaz. Şahsen, onayımdan geçecek olan bu tür şeylerde asla bir iade, onay almaz" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması'na dair, "Avrupa Birliği, sığınmacı meselesinde atması gereken adımları atmazsa Türkiye de sığınmacı anlaşmasını uygulamaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli illerde görev yapan polis memurlarını Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

"Burada takip edilmesi gereken bir süreç vardır, belli şartlar vardır" diyen Erdoğan, "Şayet Avrupa Birliği, atması gereken adımları atmaz, taahhütlerini yerine getirmezse, Türkiye de anlaşmayı uygulamaz. Şahsen, benim onayımdan geçecek olan bu tür şeylerde asla bir iade, onay almaz. Çünkü her şey verilen söz neyse, mutabakat metni neyse o metne göre olur" diye devam etti.

'Yerli ve milli bir polis teşkilâtı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli illerde görev yapan polis memurlarını kabulünde yaptığı konuşmada, "Ülkenin ve milletin emrinde olan yerli ve milli bir polis teşkilatı inşa ediliyor. Paralel yapının teşkilatımız üzerinde yol açtığı tahribat gerçekten çok ağır. Daha yapılacak çok iş olduğunu biliyorum. Emniyet teşkilatını, yeniden devletinin ve milletinin emrinde, kendi hiyerarşisi içinde hukuk devletine hizmet eden bir yapı haline getirme mücadelenizde sonuna kadar yanınızda olmayı sürdüreceğim" dedi.

"Kimi zaman meslek kuruluÅŸu temsilcisi kimliÄŸiyle, kimi zaman baÅŸka sıfatlarla sizlerin üzerine nasıl gelindiÄŸini biliyorum, görüyorum, takip ediyorum" diyen ErdoÄŸan şöyle devam etti: 

Terör örgütünün güdümündeki partinin özellikle milletvekillerinin, dokunulmazlık zırhlarının arkasına sığınarak polislerimizi nasıl tahkir ve tahrik ettiklerini, onlara nasıl hakaret ettiklerini üzüntüyle izliyorum. Benim de içim içime sığmıyor. Onun için sabrediyoruz, sabretmeye devam edeceğiz. Ama sabrederken bir taraftan ülkemizin içindeki bu sıkıntıyı da bir an önce aşarak evelallah o arzuladığımız günleri de inşa edeceğiz.

'Karşılarında bu devleti bulacaklar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim ülkemde tehdit oluşturan, benim vatandaşlarım için tehdit oluşturan ve bölgemi parçalayan, hendekler, çukurlar, bu tür yerleri açmak suretiyle devletin tüm imkanlarını bu yolda kullanan, devletin belediyeye gönderdiği mali desteği kalkıp da dağa gönderenler, karşılarında bu devleti bulacaklardır, bundan çıkış yoktur" diye konuştu.

'Paralel devletin parmak izlerini görüyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel Devlet Yapılanması adı verilen bir şer örgütü, özellikle emniyet ve adalet teşkilatları içindeki mensupları aracılığıyla ülkemizi uçurumun eşiğine getirdi" diye konuştu. Erdoğan, "Geriye dönüp baktığımızda, ülkenin ve milletin başını ağrıtan pek çok musibetin gerisinde bu yapının elemanlarının parmak izlerini, ayak izlerini görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.